Aggasztó módon növekszik az erdőirtás

2015. 09. 06.
Szerző: Szimpatika
A washingtoni székhelyű World Resources Institute közlése szerint tavaly már a harmadik egymást követő évben csökkent a kiirtott erdők összterülete a Földön, de még így is Portugália területét kétszeresen meghaladó fás felületet veszítünk el évente.
A világ 2014-ben 18,8 millió hektár erdőséget veszített el, szemben a 2013. évi 20,46 millió és a 2012-es 23,53 millió hektárral - közölte az intézet a Marylandi Egyetem és a Google műholdas adatainak elemzése alapján.

 Fakitermelés Malajziában (Fotó: AFP / Hirado.hu)
A legtöbb - 2,3 millió hektár - erdőt Brazíliában vágták ki tavaly, a második helyen álló Indonézia 1,5 millió hektár erdőt veszített. Mindkét országban nőtt a kivágott erdők nagysága, ami azért lesújtó, mert ezekben található a világ trópusi esőerdeinek jelentős része.

Aggasztó módon megnőtt az erdőirtás több olyan térségben, amely eddig elkerülte a figyelmet, így például Nyugat-Afrikában, a Mekong-folyó medencéjében, a dél-amerikai Gran Chaco vidékén és Madagaszkáron - olvasható a jelentésben.

A dokumentum kiemeli a közép-amerikai El Salvadort, mint olyan országot, ahol látványosan visszaesett az elpusztított erdőségek területe, de csak azért, mert már alig van mit kiirtani.

Forrás: Hirado.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!