Hogy érdemes tárolni a söröket?
2015. 08. 19.
Érdemes odafigyelni a sör tárolására és megfelelő hőmérsékleten való fogyasztására. A különféle típusú sörök ízeit 8-15 Celsius-fokon élvezhetjük a legteljesebb mértékben.
A hőség gyorsítja a sör „öregedését”. Legjobb, ha a megvásárolt italt hűvös, száraz helyiségben tároljuk, ideális esetben 8-20 Celsius-fok közötti hőmérsékleten, védve a naptól. Nem tesz jót a sörnek a gyakori és nagymértékű hőmérséklet-ingadozás sem, az extrém hideg vagy meleg zavarossá teheti.
![Fotó: MTI/EPA](https://szimpatika.hu/public/images/via_editor/cikk/2015/08/sor2.jpg)
„A kánikulában ügyeljünk rá, hogy ha egy mód van rá, ne hagyjuk a sörünket huzamosabb ideig napon vagy éppen az utcán parkoló kocsink csomagtartójában” – tanácsolja Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.
A kánikulában jól esik a hideg sör, azonban ideális kóstolási hőmérséklete nem a jéghideg, az ugyanis eltompítja az ízelemeket. A világos sörök ízét 8 Celsius-fokon, a félbarna sörökét 10 Celsius-fokon, a barna sörökét 10-12 Celsius-fokon, míg a búzasörökét 12-15 Celsius-fokon lehet a legteljesebben élvezni.
![Fotó: MTI/EPA](https://szimpatika.hu/public/images/via_editor/cikk/2015/08/sor1.jpg)
Ez különösen fontos akkor, amikor a söröket kedvenc ételeink mellé fogyasztjuk: „A Magyarországon gyakori erős, fűszeres ételek befolyásolják az ízérzékelést. Természetesen jól esik melléjük egy sör, de a profi sörkóstolók kóstolás előtt nem javasolják a fogyasztásukat” – tette hozzá Schillinger Attila.
Forrás: Hirado.hu
![Fotó: MTI/EPA](https://szimpatika.hu/public/images/via_editor/cikk/2015/08/sor2.jpg)
„A kánikulában ügyeljünk rá, hogy ha egy mód van rá, ne hagyjuk a sörünket huzamosabb ideig napon vagy éppen az utcán parkoló kocsink csomagtartójában” – tanácsolja Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.
A kánikulában jól esik a hideg sör, azonban ideális kóstolási hőmérséklete nem a jéghideg, az ugyanis eltompítja az ízelemeket. A világos sörök ízét 8 Celsius-fokon, a félbarna sörökét 10 Celsius-fokon, a barna sörökét 10-12 Celsius-fokon, míg a búzasörökét 12-15 Celsius-fokon lehet a legteljesebben élvezni.
![Fotó: MTI/EPA](https://szimpatika.hu/public/images/via_editor/cikk/2015/08/sor1.jpg)
Ez különösen fontos akkor, amikor a söröket kedvenc ételeink mellé fogyasztjuk: „A Magyarországon gyakori erős, fűszeres ételek befolyásolják az ízérzékelést. Természetesen jól esik melléjük egy sör, de a profi sörkóstolók kóstolás előtt nem javasolják a fogyasztásukat” – tette hozzá Schillinger Attila.
Forrás: Hirado.hu
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!