Az immunrendszerünket károsító tényezők

Szerző: Szimpatika
Számos tényező gyengítheti az immunrendszert, és érdemes tudni, melyek ezek, mivel ismeretükben nagyobb eséllyel kerülhetők el a megbetegedések.

A négy leggyakoribb ilyen tényező a következő:

1. Elhízás: a jelentős súlygyarapodás számos betegség kiváltó oka lehet, ezért nagyon fontos odafigyelni a helyes táplálkozásra és a megfelelő mennyiségű testmozgásra.

2. Rejtett mérgek: nem is gondolnánk, hogy az általunk használt termékek közül többnek is van egészségkárosító mellékhatása. Ilyen például a körömlakk, amely az emberi és más szövetek fertőtlenítése, balzsamozása során használt formaldehidet tartalmaz. Az élelmiszerekben is megtalálható E240 néven. De említhetjük a tisztítószereket is: több is káros hatású a jelentős mennyiségű klórtartalma miatt.



3. Stressz:
a folyamatos nyugtalanság hatására kimerül a szervezet, és ennek következtében az immunrendszer is. A gyenge immunrendszer pedig képtelen ellenállni a betegségeknek.

4. Kevés alvás: fontos, hogy megfelelően kialudjuk magunkat, hisz a szervezet éjszaka regenerálódik, és ez nagyon fontos az immunrendszer állapotának karbantartása szempontjából. Figyeljünk arra, hogy naponta legalább 7 órát aludjunk!

 

Forrás: https://filantropikum.com

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!