Fogyás és méregtelenítés citromlével

Szerző: Szimpatika
Egyszerűen csak adjon citromlevet langyos vízhez, és már neki is kezdhet. A táplálkozási szakértők megegyeznek abban, hogy a citromlé elősegíti a fogyást. Elsősorban azzal, hogy az anyagcserét és a cukor felszívódását is szabályozza, ezáltal segít a túlsúly megszüntetésében.

A citromlé és víz keveréke természetes összetevőkből áll. Nincsenek benne hozzáadott adalékanyagok, tartósítószerek és mesterséges anyagok, fogyasztása ezáltal is egészséges.

A reggeli citromléfogyasztás természetes méregtelenítő és tisztító hatással bír, tehát minél több citromlevet fogyaszt, annál gyorsabb lesz a fogyás.

A citromlé nagyon kevés kalóriát tartalmaz, viszont vitaminokban (C-vitamin), flavonoidokban (P-vitamin) és magnéziumban gazdag, ezért az összes kalóriadús és értéktelen folyadékot helyettesítheti vele és a teljes folyadékbevitelét biztosíthatja citromos vízzel. Nem lenne nagyszerű?

Tisztító hatású

A vastagbél rosszul reagál a megmaradó salakanyagra, és ez idővel növeli a vastagbélrák kockázatát. Ha sok salakanyag és hulladék marad a vastagbélben, az rothadásos folyamatokhoz vezet, ami egyáltalán nem kívánatos. Ez az állapot is jól kezelhető a citromos vízzel.

Emellett a rendszeres citromosvíz-fogyasztás béltisztító hatása a fogyásban is segít. A citromos víz fogyasztása gördülékeny bélműködést segít elő, ezáltal segítve az emésztőrendszert, megelőzve a szorulást és a hasmenést. Íze is finom, és a citromsav gyenge sav, tehát még azok is bátran fogyaszthatják, akiknek „sok a sava”.

A citrom pektinrostokat tartalmaz, amelyek csökkentik az étvágyat. Ha a múltban teával vagy kávéval próbált ellenállni az evési rohamoknak, próbálja meg ezt ezentúl citromos vízzel. Az az egyik legjobb benne, hogy a kalóriák miatt sem kell aggódnia.

A citromlé egyéb jótékony hatásai:

– A citromban található nagy koncentrációjú C-vitamin segít a megfázás, a mellkasi fertőzések és a makacs köhögés leküzdésében.

– A C-vitamin a foltokat és a ráncokat is segít eltüntetni.

– A citromban található kálium segíti az agyi és idegi funkciókat és szabályozza a vérnyomást.

Megjegyzés:

Ne adjon cukrot a citromos vízhez, mert ezzel hatástalanítaná a fogyási kísérletet. Ha szeretné, egy kávéskanálnyi mézzel viszont ízesítheti italát – a méz egyébként is sok jótékony hatással bír.


Forrás: https://drtihanyi.com/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!