A tequilában található cukor véd az elhízástól

2014. 04. 02.
Szerző: Szimpatika
Úgy tűnik, a tequila nemcsak egy esti parti hangulatát dobja fel, de még jót is tesz az egészségnek. Egereken végzett kutatásuk során mexikói szakemberek kimutatták, hogy az agavéban (a tequila egyik összetevőjében) található természetes cukor megvédte az állatokat az elhízástól és ezzel együtt a cukorbetegségtől is – adta hírül a Fox News.

A kutatásban vizsgált egereket hét csoportra osztották: egyik részüknek sima vizet adtak, míg a másik hat csoport tagjai különböző kiegészítőkkel kapták a vizet, pl. glükózzal, fruktózzal vagy agavéval. Azok, akik ez utóbbit kapták, kevesebbet ettek és ezáltal fogytak is, valamint csökkent a vérükben lévő glükóz szintje.

Mivel az agavé tele van élelmi rostokkal és nem növeli a vércukorszintet, a szakemberek szerint alternatív édesítőszerként is fel lehetne használni: a fogyasztása kifejezetten jót tehet elhízott és/vagy cukorbeteg páciensek esetében.


Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!