A tequilában található cukor véd az elhízástól
A kutatásban vizsgált egereket hét csoportra osztották: egyik részüknek sima vizet adtak, míg a másik hat csoport tagjai különböző kiegészítőkkel kapták a vizet, pl. glükózzal, fruktózzal vagy agavéval. Azok, akik ez utóbbit kapták, kevesebbet ettek és ezáltal fogytak is, valamint csökkent a vérükben lévő glükóz szintje.
Mivel az agavé tele van élelmi rostokkal és nem növeli a vércukorszintet, a szakemberek szerint alternatív édesítőszerként is fel lehetne használni: a fogyasztása kifejezetten jót tehet elhízott és/vagy cukorbeteg páciensek esetében.
Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!