Hol élnek a leggazdagabb és a legszegényebb nyugdíjasok?

2014. 02. 20.
Szerző: Szimpatika
Budapesten kerületi átlagban is nagyobbak a nyugdíjak, mint bármelyik megyében, és a gazdagabb nyugdíjasok általában drágább ingatlanokban laknak.

A legrosszabb helyzetben lévő budapesti kerületben is magasabb az átlagnyugdíj, mint bármelyik megyében – derült ki a nyugdíjtérképből, amit a Figyelő készített az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) adatait alapul véve.

Budapesten a VIII. kerületben élők kapják átlagban a legkisebb nyugdíjat, míg a II. kerületiek a legnagyobbat – a különbség 30 ezer forint, vagyis a százezer forintos átlagnyugdíj harmada.

Vidéken a különbség ennél kisebb: az átlagban a legkisebb a szabolcsi nyugdíjasok juttatása, és ez 25 ezer forinttal kevesebb, mint az átlagban a legnagyobb, ami a Fejér megyeieké. Viszont a legrosszabb fővárosi kerületi átlag is több, mint amennyi a legjobb megyei átlag – hívja fel a figyelmet a lap.


Forrás: https://fn.hir24.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!