Ikreknek adott életet egy 60 éves nő

2014. 01. 06.
Szerző: Szimpatika
Mesterséges megtermékenyítés következtében ikreknek adott életet egy 60 éves kínai nő, miután egyetlen gyermeküket a férjével 29 éves korában elvesztették. Ezzel ő lett a legidősebb nő az országban, aki gyermeket szült – adta hírül a Fox News.

Az eset nemcsak a nő kora miatt számít szokatlannak, hanem a Kínában ismert egygyermekes politika miatt is. Emellett világszerte sok helyen korlátozzák az IVF-kezelést (mesterséges megtermékenyítés), lévén, hogy a kor előrehaladtával annak hatékonysága csökken.

Sheng Hailin jelenleg 63 éves, s néhány évvel ezelőtt elvesztette 29 éves lányát, aki egyetlen gyermeke volt. „A fájdalom túlélésére és a magány enyhítésére úgy döntöttem, idős korom ellenére gyereket vállalok” – nyilatkozta. Így döntött a mesterséges megtermékenyítés mellett, s még 2010-ben életet adott az ikreknek – az eset azonban csak most került nyilvánosságra.

Forrás: https://www.orientpress.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!