Az utolsó kép a világ leghűségesebb kutyájáról

2013. 12. 09.
Szerző: Szimpatika
Szívbe markoló képet tettek közzé Hachikóról, a kutyáról, aki tíz éven keresztül hiába várta gazdáját.

A megható kutyatörténetek közül a legmeghatóbb talán a japán akitáé, Hachikóé. A hűséges kutya azzal lopta be magát az egész világ szívébe, hogy éveken keresztül várta elhunyt gazdáját. Hachikó gazdája, egy egyetemi professzor, mindennap ugyanazzal a vonattal ment munkába és jött haza, hűséges barátja pedig minden egyes alkalommal elkísérte őt az állomásig, hogy aztán a munka után együtt sétáljanak haza.

1925-ben azonban szörnyű dolog történt: a professzor infarktust kapott és meghalt, így nem jöhetett többet Hachikóért, hogy hazavigye. Bár a gazdi nem jött, Hachikó minden áldott reggel kisétált a Shibuya állomáshoz és kitartóan várt. Várt arra a vonatra, ami a szeretett gazdiját hozza haza. Tíz évig várt, majd végleg elaludt. A története annyira megindította az embereket, hogy a kutyus őrhelyén később bronzszobrot emeltek, ami mára az egyik legnépszerűbb találkozási hely lett Tokióban. Utóbb Hachikó történetéből még egy megható film is készült Richard Gere főszereplésével, Hacsi – A leghűségesebb barát címen.

A közelmúltban előkerült a legutolsó fénykép, ami Hachikóról készült. Az 1935. március 8-án készült fotón látni, amint megtalálták Hachikó élettelen testét. A képen a kutya egykori gazdájának felesége és az állomás dolgozói is láthatók, ahogy siratják a hűséges barátot.


forrás:
https://www.hir24.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!