A kutyahúsfogyasztás ellen kampányolnak Kínában az állatvédők

2013. 12. 02.
Szerző: Szimpatika
Tucatnyi kínai nagyvárosban kampányol az Animals Asia Alapítvány (AAF) a Kínában népszerű macska- és kutyahús fogyasztása ellen.

A több ázsiai országban is aktív állatvédő szervezet a poszterein evőpálcikák közé fogott négylábúak, ketrecekbe zárt, utolsó vacsorájukra váró kutyák, családi környezetből kiragadott kedvencek képeivel sokkol. A Sanghaj, Peking, Kuangcsou és más városok metrókocsijain, buszmegállóiban, utcai hirdetőfalain függő plakátok felirata arra emlékeztet: a kutyahús fogyasztásával a legjobb barátját, házőrzőjét veszíti el az ember.

A tányérokra kerülő állatokat sokszor családoktól lopják, de az utcán kóborlókat is begyűjtik és eladják alapanyagként. A hús eredete legtöbbször tisztázatlan, vagyis veszélyes a fogyasztók számára. „Maradj egészséges, mondj nemet a macska- és kutyahúsra!” – olvasható a plakátokon. Az AAF kampányát újsághirdetésekkel és az internetezők figyelmének felhívásával is fokozza.

Kína egyes részein – főképp az ország déli területein – a mai napig elterjedt a macska- és a kutyahús fogyasztása. Évről évre nemzetközi visszhangot vált ki például az a kutyahúsfesztivál, mellyel a délen fekvő Jülinben ünneplik a nyári napfordulót. Ennek során a sajtóbeszámolók szerint több mint tízezer állatot vágnak le és fogyasztanak el a résztvevők, abban bízva, hogy húsuk távol tartja a betegségeket.

A macskák húsa a hiedelem szerint a téli hónapokban testmelegítő hatású, és ez Kuangtung tartomány egyik tradicionális ételének is alapanyaga. Az állatvédők becslése szerint ennek következtében évente mintegy négymillió macska kerül az asztalra az országban. Kínában a törvények nem tiltják a macska- és kutyahús fogyasztását és nincs törvény az állatokkal való kegyetlen bánásmód büntetésére sem. Az állatvédők azonban szorgalmazzák az ezekkel kapcsolatos jogszabályok bevezetését.

forrás: https://www.hir24.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!