A betegek inkább az internethez fordulnak, mint az orvosukhoz

2013. 02. 14.
Szerző: Szimpatika
Egy nemrégiben megjelent online felmérés szerint a megkérdezett páciensek 63 százaléka inkább az interneten tájékozódik az olyan kínos témákat illetően, mint a szex vagy a nemi betegségek, mert kérdéseiket nem szívesen teszik fel személyesen. A válaszolók jelentős többsége fordult korábban online forrásokhoz a szemtől szembeni orvosi vizsgálat helyett.



Egyre több weboldal ismeri fel a betegek igényeit és biztosít számukra könnyen elérhető, pontos és megbízható orvosi információkat. Az online platformok segíthetnek azoknak a pácienseknek, akik az orvosi konzultáció előtt szeretnének több információhoz jutni az interneten keresztül. Az internetes orvosi asszisztencia gyors segítséget jelenthet vészhelyzet esetén, illetve kórházaktól, orvosi rendelőktől távol lakó betegeknek is. Sok esetben az egészségügyi probléma kínosnak érzett jellege készteti az embereket arra, hogy inkább online tegyék fel kérdéseiket. A válaszolók nagy része emellett a hosszú várakozást, illetve az időhiányt említette, ami miatt inkább az online orvosi forrásokat részesíti előnyben.

Sok esetben az online felületek közösségi platformmá alakulnak, ahol a betegek és az orvosok kommunikálhatnak egymással és betegközösségek alakulhatnak ki. Az internetes egészségügyi közösségi oldalakon a páciensek lakóhelytől függetlenül oszthatják meg tapasztalataikat, tehetik fel kérdéseiket.

Mashable.com)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!