A legegészségesebb országok listája! Hogy áll Magyarország?

Szerző: Szimpatika
Szingapúr a világ legegészségesebb országa, Olaszországot és Ausztráliát előzi meg a Bloomberg hírügynökség által frissen összeállított világranglistán. Magyarország a 145 országot bemutató listán az 54. helyen végzett, a régiós országok középmezőnyében.

A hírügynökség több szempont alapján állította össze a világ legegészségesebb országainak rangsorát.

Külön osztályozta az egyes országok népegészségügyi helyzetét, valamint az arra leselkedő kockázatokat. Olyan tényezőket vett figyelembe, mint a születéskor várható élettartam, csecsemőhalandóság, halandósági ráta, 65 évesen várható élettartam. A kockázatok között pedig sorra vette a dohányosok arányát, az alkoholfogyasztás mértékét, a túlsúlyos emberek arányát, stb. 

Ezek alapján Szingapúr végzett az első helyen a 145 ország közül 89,45%-os pontszámával, de nem panaszkodhatnak az olaszok és az ausztrálok sem egészségügyi állapotukra, kilátásaikra. Az élen elhelyezkedő 10 ország közül 6 európai.

Magyarország az 54. helyen végzett 53,67%-os teljesítményével, amely abból adódott, hogy a teljes népegészségügyi helyzetre 60,36%-ot kapott, ezt csökkentette a kockázati faktorok 6,69%-os értéke. Hazánk ezzel a teljesítményével a régiós országok középmezőnyében helyezkedik el: a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország és Szlovákia), valamint Szlovénia előz meg minket, míg Románia, Bulgária és a balti államok mögöttünk állnak.

 

forrás: www.portfolio.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!