A leghatékonyabb méregtelenítő: a bélflóra
Azt is kevesen tudják, hogy az ételeinkben és italainkban található ásványi sók és nyomelemek nagy része felszívhatatlan állapotúak számunkra. A bélflóra gyárában történnek olyan átalakulások, amelyek által felszívhatóvá válnak. Azt talán sokan tudják, hogy a gyógyszergyárakban például a C-vitamint nagy tömegű baktériumokkal állítják el, majd megtisztítják tőlük és utána tablettázzák. Ezt hívják biotechnológiának. A vastagbelünkben székelő bélflóra egy igazi biotechnológiai üzem, annyiféle erjesztéses feldolgozása történik a béltartalomnak, ahányféle mikroba alkotja a bélflóránkat.
Az elmúlt nyáron egy véletlen mikrobiológiai kísérletnek voltam a részese. A maradék zöldségragú levest egy edényben félretettem egy félreeső helyre, hogy majd ha kihűl, beteszem a hűtőszekrénybe. Véletlenül, hosszabb ideig ott maradt érintetlenül. Csodás látvány fogadott, mikor levettem a fedőt. Többféle színben pompázott a maradék étel. Hirtelen a nyár elején virágokban tobzódó rét jutott eszembe. A kalarábé, a zeller, a sárgarépa, a gyökérzöldség, és valamennyi résztvevője a levesnek külön színekben mutatta magát. Az tudatosult bennem, hogy a nyári meleg levegőben lévő összes mikrobának megvan a saját kedvenc étele. Másfajta mikroorganizmusok szaporodnak el a sárgarépán és másfajta a karfiolon, stb. Ugyanígy lehet a vastagbelünkben, mindegyik mikrobánknak megvan a saját kedvenc ételösszetevője, amelyet elfogyaszt a vastagbél béltartalmából. Ezeken az összetevőkön egy órán belül elszaporodnak, kolonizálódnak és felfalják az illető ételösszetevőt, miközben nekünk vitaminokat és felszívható ásványi sókat termelnek belőlük. A madarak szaporodásához kell egy fészek, melyet ágakból építenek. A mikrobák szaporodásához, kolonizációjához is kell fészek, amelyet a rostok között találnak meg a mikrobák. Az élelmi rostok között. Ezek a rostfészkek csak egy-egy óráig élnek, míg fel el nem hagynak bennünket, de ennyi idő alatt a kis egysejtűek elvégzik munkájukat. De hogyan élik túl a bélflóra egysejtűi az ételmentes időszakot. A bélnyálkahártyában. A nagy víztartalmú bélnyálkát a mucin rostjai alkotják, és köztük vészelik át a bélflóra mikrobái a táplálékmentes időszakot.
Biotechnológiákat nemcsak a vitamingyártásban használják. A szennyvíz újrahasznosításában és a szeméttelepek mérgező anyagainak feldolgozásában szintén segítenek a mikroorganizmusok. A szeméthez és a szennyvízhez mikrobiológiai oltóanyagokat kevernek, és megvárják a fermentációs idők végét, mikor már lebontották a számunkra kedvezőtlen mérgeket a mikrobák számunkra ártalmatlan molekulákká. A szemétből készült fermentátumokat ezután pihentetik, majd később a termőföld feljavításánál újra hasznosul. Nagyapáink trágyadombjai hasonló újrahasznosuló fermentátumok voltak.
Mi történik bennünk a számunkra mérgező anyagokkal? Ha egészséges a bélflóránk, akkor a vastagbelünkben legalább 600 féle jótékony mikroba él, és várja a számára kedvező pillanatot, mikor számára kedvező ételösszetevő érkezik a vastagbélbe. A nyálka elkeveredik az ételeinkkel, minden ételösszetevőhöz közel kerül, majd abból a számára kedvezőt elkezdi fogyasztani és szaporodik, és megemésztve az eredeti összetevőt, nekünk kedvező és felszívható vitaminokat és egyéb anyagokat nyújt át, amelyeket mi a saját hasznunkra felhasználunk. Ugyanez történik a méreganyagok feldolgozásánál is. A számunkra kedvezőtlent számunkra kedvezővé alakítja. Hogyan lehet, hogy a számunkra kedvező esetek fordulnak elő bennünk? Ez a több millió éves evolúció hozadéka. Azok az egyedek maradtak fenn, azok lettek túlélők, akikben a számukra jótékony mikrobákkal felhalmozott bélflóra telepedett meg. Akikben nem kedvező mikroorganizmusok szaporodtak el, azok nem kerültek a túlélők közé. Ma is így működik, akiben nem jótékony mikrobák szaporodnak el, azok betegekké válnak, és ha az immunrendszerük nem győzi le a támadást, akkor nem lesznek túlélők.
Tehát hasonlóan működik a bélflóra méregtelenítése, mint a szennyvíz- és szeméttelep méregtelenítése: jótékony mikroorganizmusok fermentációjával, biotechnológiával.
forrás: https://drhummel.hu
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak
- Egyre gyakrabban okoz megbetegedést egy parazita
- Ezektől a növényektől tartsuk távol gyermekünket és házikedvencünket!
- Kortársaiknál egészségesebben élnek a daganaton átesettek
- 4 tünet, amely halláskárosodást jelezhet
- Gyomként irtjuk, pedig igazi csodaszer ez a növény
- Tiltott gyümölcsök a tavaszi allergiaszezonban
- Így szabadulhatunk meg a haragtól
- A mini stroke 5 korai figyelmeztető jele
- A kutyák segítségével többet tudhatunk meg az öregedésről és az elmeműködésről
- Mit tehetünk az agyunk egészségéért?
- Már az anyaméhben eldől, ha balkezesek leszünk
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!