A három P

Szerző: Szimpatika
Ha egészséges táplálékokról és egészséges emésztésről beszélünk, kikerülhetetlenek a baktériumok. Már életünk első néhány hónapjában eldől, hogy milyen egészségesek leszünk. De miért? Az anyatejjel együtt kapjuk meg azokat a baktériumokat, melyek nélkül nem beszélhetünk egészségről.

Az anyatejben olyan bifidusz- és tejsavbaktérium-törzsek találhatók, melyek segítenek nekünk az anyatejet teljesen feldolgozni, enzimeket, vitaminokat, nyomelemeket komplex módon számunkra felszívhatóvá tenni. Az anyatejben megtalálhatók a hasznos baktériumok, ún. probiotikumok, és 130 prebiotikum, a baktériumtörzsek ezt fogyasztják, ettől tudnak szaporodni.


A tehéntejben csak néhány fajta prebiotikum van, ezért a mi hasznos baktériumaink a tehéntejet nem tudják úgy hasznosítani. Sőt, az európai tehéntej tartalmazza a számunkra ártó BCM7 fehérjét. Az elválasztás után, mikor a vegyes táplálkozásra áttérünk, kialakul a mikroflóránk: több száz vírus-, baktérium- és élesztőgomba-törzzsel. Ezeknek az élőhelye a bélnyálkahártya, mely egy nagy víztartalmú gél, vagyis nyálka. Innen nyeri a bélflóra az életet adó vizet. Ezt a kocsonyás vizet nagy hidratáló képességű rostok kötik meg. Az élelmi rostoknak is elsősorban ez a szerepük, hogy kötött vizes közeget, biztosítsanak a bélflóra mikrobáinak.

Egyéni szerencsém, hogy rátaláltam egy olyan ecetsav-baktériumra, amely a világon a legjobb vízmegkötő rostjait termeli. Ennek egy találmány a Mikrorostos Gél lett az eredménye. Ez a gél a bélnyálkahártya legjobb utánzatának bizonyult. A Gél az összes funkciójában pótolja a bélnyálkahártyát. A bélnyálkahártya ragasztó, összeszed mindent, vagyis tisztántartja a bélfal felületét, elnyújtja a felszívódást, így javítja a felszívódás hatékonyságát.  Lassítja a vércukorszint emelkedését, segíti a béltartalom tovahaladását,  lefedi a bélfal felszínét, megakadályozva az irritációt, csökkenti a gyulladásos folyamatok kialakulását. Ezeken kívül csapdát állít a betolakodó patogén baktériumoknak, és az allergiát okozó idegen fehérjéknek, így segíti a mucozális immunrendszer hatékonyságát (mucosa-gát). Kellő mennyiségű vizet biztosít a bélflóra milliárdnyi egysejtű mikrobáinak, a bélflóra kitapadási helye a nyálka, nyálkás közeg nélkül nincs bélflóra. A  nyálka szabályozza a széklet víztartalmát. A táplálékunkban lévő hidratált rostok a bélnyálkahártya e funkcióit segítik, minél több vizet tud megkötni egy rostfajta, annál jobban tudja ezeket a funkciókat segíteni.

Miért van szükség gyakran a bélflóra regenerálására?

Mert a mai táplálkozási szokásaink, az antibiotikumok és egyéb gyógyszerek, valamint az ételeinkben lévő szerteágazó kémiai adalékanyagok és tartósítók, a túlzott alkoholfogyasztás és dohányzás valamint a sok édesség fogyasztása miatt kialakuló vírusos és gombás (Candida albicans) fertőzések miatt károsodik a bélflóránk.

A károsodott bélflórát a három P-vel, a Probiotikummal, Prebiotikummal és Prímbiotikummal tudjuk helyreállítanil! De a legjobb, ha mind a három egyszerre jelen van. Ezeket a táplálékokat, melyekben mind a három benne van, szinbiotikumoknak nevezik, mely kifejezés a görög szinergia = együttműködés szóból ered, és a Mikrorostos Gél tartalmazza.

Dr Hummel Zoltán, a méregtelenítés szakértője

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!