Az emberek többsége hazudik néha az orvosának

2022. 11. 15.
Forrás: medicalonline
Vannak, akik úgy érzik, hogy az orvos elítéli őket a szokásaik, egészségi állapotuk miatt, vagy mert a kelleténél később keresték fel őt.

Mindebből pedig az következhet, hogy megpróbálják magukat kicsit jobb színben feltüntetni az orvos előtt, és ehhez még olykor füllentenek is.

Egy friss, több mint ezer páciens részvételével készült kutatásból, amit a Healthline ismertetett, kiderült, hogy az emberek többsége bizony hazudik néhanapján az orvosának:  az alanyok 77 százaléka ismerte ezt be.

freepik.com/senivpetro

A Z-generációban az átlagnál magasabb, 96 százalék volt a füllentők aránya. Őket követték a milleniálok, majd az X-generáció, végül a baby boomerek. 

A vizsgálat szerint a betegek leginkább az életmódjukról, azon belül is az alkoholfogyasztási, illetve az evési szokásaikról, a fizikai aktivitásukról és a szexuális életükről, valamint a tüneteikről hazudnak.

Mindez viszont generációs sajátosságokat is mutat: a Z generáció főleg a szexuális élettel, a milleniálok a testmozgással, az X generáció az alkoholfogyasztással, a baby boomer az étkezési szokásokkal kapcsolatban nem mond igazat.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!