A pránaevők titkos tanai

2010. 12. 19.
Szerző: Szimpatika
A boldogságot, a megváltást keresők útjai különbözőek. Egy kis csoportjuk, a fénnyel való táplálkozás hirdetőinek közössége, néhány ezer főre tehető a világban. Azt állítják, hogy testünk ruha csupán, amelynek fenntartásához nincsen szükség élelemre.
A pránaevők azt állítják, hogy ők egyenesen a fény energiájából, a pránából táplálkoznak. Egy 21 napos beavatási folyamat után, még életükben képessé válnak megszakítani a születés-halál körforgását.

A pránából való táplálkozás prófétája, Jasmusheen, ausztrál írónő azt hirdeti, hogy 1993 óta nem vett táplálékot magához. Könyvében, amely „A fénnyel való táplálkozás" címmel magyarul is megjelent, azt írja: „a 21 napos ciklus egy lépés azon az úton, hogy a levegőből-élő és halhatatlan légy. Mert a legfontosabb életadó szerv nem a gyomor, hanem a tüdő. Az élet csatornája a hátgerinc és nem az emésztőcsatorna. A legfontosabb funkció pedig a légzés és nem az emésztés. Csak akkor kezdd el, mondja Jasmusheen, ha biztos vagy abban, hogy belső vezetésed szerint cselekszel, saját meggyőződésed és beleegyezésed szerint készülsz a 21 napos ciklusra. S hiszed, hogy mindezt szellemed irányítja, istened segíti. Nem félsz, és hited elég erős."

A 21 napos ciklus az első napon éjfélkor kezdődik. Ettől a pillanattól kezdve semmit nem lehet enni, se inni. A második napon a testben fájdalmak jelentkezhetnek. Ez természetes. A harmadik napon este hagyja el a testet a spirituális szellem. A legfontosabb előírás erre a napra a nyugalom megőrzése.

A negyedik napon az égi testvérek megkezdik a munkát, hogy megakadályozzák a halál folyamatát. A negyediktől a hetedik napig még mindig semmit nem szabad inni, lehet fürödni, zuhanyozni, jeget szopogatni, szájat öblíteni. És sokat pihenni, meditálni. A hetedik napon este szabad először egy pohár 25 százalékos gyümölcslevet inni. A nyolc és tizennegyedik nap között már megengedett a gyümölcslé fogyasztása, az angyalokkal való társalkodás, sok pihenés, sok alvás. A tizenötödiktől a huszonegyedik napig megtörténik a magasabb rendű énnel való egyesülés. Az energiák visszatérnek a testbe. 40 százalékos gyümölcslé fogyasztása megengedett. A huszonegyedik napon éjfélkor lehet befejezni a ciklust.

Az orvosok szerint az emberi szervezet károsodás nélkül nem bír ki egy hetet folyadék nélkül. Talán életben marad, de olyan hiánytüneteket szenved, amelyek esetleg visszafordíthatatlanok. Fölborul a só- és vízháztartás. Felszaporodnak a méreganyagok, szívritmus-zavar, ájulás és vérnyomás-ingadozás léphet föl. Megváltozik az agy vérellátása, s ez hallucinációkat okozhat. Ez lehet az egyik magyarázata a spirituális tapasztalatoknak. Ezért orvosi szempontból egy ilyen kúrát végigcsinálni szigorúan tilos.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!