Túlélni a szent napokat

2010. 12. 02.
Szerző: S.T.
Pár pontba szedve megpróbálunk segítséget nyújtani ahhoz, hogy a karácsony valóban a szeretet és pihenés meghitt ünnepe legyen.

Írja össze teendőit!

Nagyban megkönnyítheti a saját dolgát, ha rendszerezi a napi feladatait.
Egy határidőnaplóba, fontossági sorrendben jegyezze föl elintéznivalóit.
Ha gondolja, kis matricákkal vagy rajzokkal is színesítheti feljegyzéseit, így már akkor is jobb kedvre derül, ha csak a listára néz. Viszont fontos, hogy ne terhelje túl magát! Nem kell mindent egy napon elvégezni.

Senki sem tökéletes

...így Ön sem. Sok nő úgy véli, hogy az ünnep csak akkor lehet igazán tökéletes, ha az egész ház csillog-villog, a menü Michelin-csillagos, a gyerekek pedig angyalként viselkednek. Ám mindannyian tudjuk, hogy ez lehetetlen. A vendégek úgyis behordják a lakásba a koszt, az étel pedig odakozmál, miközben megpróbálja szétválasztani a szaloncukron marakodó gyerekeket. Ahelyett, hogy az idegességtől agyvérzést kapna, próbáljon meg lazítani! A világ forgása nem áll meg egy kis piszoktól vagy attól, ha a halászlé néhány perccel később kerül az asztalra. Az időt, amit bosszankodásra fordítana, töltse inkább azokkal, akik igazán fontosak.

Mozduljon ki!

Ha nagycsaládos, és mindig Önöknél van a családi gyülekező, nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek özönlenek a lakásba, itt az ideje a változásnak! Az idén legyen a családi találkozóhely egy egyedülálló rokonnál. A magányos családtag valószínűleg még örülni is fog, hogy néhány napra benépesül a lakása, süthet-főzhet, és gondoskodhat a szeretteiről.

Ha egyedülálló, vagy csak a párjával ünnepelne és nincs kedve a konyhában sürgölődni, látogasson el egy étterembe. A vendéglők ilyenkor különleges karácsonyi ételkínálattal, díszbe borulva várják vendégeiket.

Segítsen!

A karácsony a szeretet, a törődés és az egymásra figyelés ideje. Sajnos az évnek ebben a szakában pont erről feledkezünk meg legkönnyebben. A legtöbb ember viszont ilyenkor is arra törekszik, hogy minél több, nagyobb és értékesebb ajándékokat vásároljon, ebben is túllicitálva a másikat. Bele sem gondolunk, hogy sok embernek ezek a napok is ugyanarról szólnak, mint az összes többi: a túlélésről. Arról, hogy elkerüljék a fagyhalált, hogy jusson egy betevő falat; ajándékokról pedig álmodni sem mernek.

A hajléktalanszállókon és -alapítványoknál mindig keresnek önkénteseket. Vállaljon munkát ilyen intézményeknél, a drága ajándékokra szánt pénz egy részén pedig vásároljon kicsi, hasznos tárgyakat, gyermekjátékokat. Süssön bejglit, vidám formájú mézeskalácsot, gyűjtse össze a már nem használt, jó állapotban lévő meleg ruháit, és jutassa el a rászorulóknak.

+ 1:

Ha már úgy érzi, hogy minden kötél szakad, és mindjárt megőrül, szippantson bele egy citromba. Kutatások bebizonyították, hogy néhány citrusféle (például a citrom és a narancs) illatanyaga növeli a szervezet norepinefrin termelődését, azé a hormonét, amely a kedélyállapotot befolyásolja.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!