A pattanások szervi problémákra is utalhatnak

2013. 12. 26.
Szerző: Szimpatika
A pattanások többet jelentenek egyszerű szépséghibánál: betegségekről, szervi problémákról árulkodhatnak. Megfigyelték, hogy az arc egyes területei szoros kapcsolatban állnak a különböző belső szervekkel.

Homlok

A homlok közepén látható pattanások idegrendszeri problémákra utalnak. A homlok oldalsó részei a pajzsmiriggyel és a hormonrendszerrel állnak kapcsolatban. A jó étvágy melletti fogyás és az ingerlékenység a pajzsmirigy túlműködésére utal. Ha ezzel szemben testsúlynövekedést, fáradékonyságot és hajhullást tapasztalunk, valószínűleg csökkent ennek a szervnek a működése. A homlok oldalán megjelenő pattanások a hormonrendszer zavarának gyanúját is felkeltik.

Orr

Az arcdiagnosztika szerint az orrhegyen feltűnő pattanás szívpanaszokat jelez. Kísérheti heves szívdobogást, kihagyó ütések vagy nehézlégzés. A vörös szőlő fogyasztása, a benne található flavonoidok miatt hatékonyan megelőzi a komolyabb szív- és érrendszeri problémákat. A galagonya, a fagyöngy és a macskagyökér teája nyugtatóan hat a szív működésére, és mellékhatások nélkül szabályozza a vérnyomást. Ha az orrgyök tájékán bukkan fel a pattanás, elképzelhető, hogy a hasnyálmirigy nem működik megfelelően. Érdemes ilyenkor ellenőriztetni a vércukorszintet, és kerülni a finomított szénhidrátok fogyasztását.

Orcák

Az orcákon megjelenő aknék fontos jelzései a májműködés zavarának. Ez a szerv felelős a méreganyagok kiválasztásáért, és könnyen elveszíti ezt a képességét, ha túlterheljük mesterséges adalékanyagokkal, finomított cukorral, és nehezen lebontható állati zsiradékok fogyasztásával.

Vese

A szemek alatt is felbukkanhatnak a zavaró pattanások. Ez a terület a vesékkel áll szoros kapcsolatban. A vesebetegségre utaló tünetek a megváltozott vizeletmennyiség, ödémák a szem körül és a bokán, továbbá a fokozott szomjúság, fájdalmas vizelés, fáradékonyság és hőemelkedés. Érdemes csökkenteni a konyhasó fogyasztását, mert kiválasztása jelentős többletmunkát ró erre a szervre. A természetes vízhajtó gyógynövények, mint a gyermekláncfű, az aranyvessző és a bodza teája átmossák a veséket, ezek segítségével jóval hatékonyabb lesz a működésük.

Száj

Az ajkak környékén lévő a pattanások azt jelzik, hogy emésztőrendszer működése nem megfelelő. Az étkezések során tapasztalt korai teltségérzés és puffadás az emésztőenzimek hiányára utalhat. Érdemes kipróbálniaz Aloe vera géljét, melyből egy-két evőkanálnyi mennyiség megkönnyíti a táplálékok feldolgozását. Kerüljük a bő zsiradékban sült élelmiszereket, a koffeintartalmú italt és a csokoládét.

 

forrás: https://www.femina.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!