A Google leszámol a túl kíváncsi appokkal

2020. 02. 29.
Szerző: Szimpatika
A Google a jövőben szigorúbban korlátozza, milyen androidos appok követhetik a háttérben a felhasználó tartózkodási helyét. Ennek érdekében egy újfajta elbírálási folyamatot vezetnek be, melynek során azt vizsgálják, valóban feltétlen szüksége van-e egy alkalmazásnak a helyadatokhoz való hozzáféréshez. A változást az androidos fejlesztőknek szánt blogon jelentették be.

A keresőcég posztja szerint augusztus harmadikától kezdve minden új appnak keresztül kell mennie a vizsgálaton, mielőtt felkerül a Google Play áruházba. November harmadikáig pedig a már kínálatban megtalálható összes alkalmazáson el kell végezni az egyedi szempontok szerint történő ellenőrzést. Csak azok a szoftverek gyűjthetnek a háttérben GPS-adatokat, amelyek megkapják a szükséges engedélyt.

Ugyan a lokációs adatok gyűjtése értelemszerűen alapvető fontosságú mondjuk a térkép appoknál, több esetben is visszaélnek vele külsős fejlesztők, különösen a rosszindulatú tevékenységet folytató alkalmazásokkal. A háttérben történő követés pedig még kritikusabb, lévén a felhasználó nem is tud arról, hogy egy app éppen követi őt.

Forrás: 24.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!