Katonanők

2020. 03. 01.
Szerző: Szimpatika
A nők legalább tizenhat fejlett országban szolgálhatnak a harcvonalban. Az Egyesült Államok törvényei szerint már 1901 óta láthatnak el más, de szintén nem veszélytelen katonai szolgálatot ápolónőként. Ezenkívül lehetnek híradósok és hadtáposok, újabban pedig helikopterpilóták és harckocsiszerelők is.

Még ahol a nők törvény szerint harcolhatnak is ütközetben, sok parancsnok nem szívesen veti be őket. Csakhogy manapság, a terroristamerényletek és polgárháborúk korában „könnyen harci helyzetben találhatják magukat, mivel nincsenek szabályos frontvonalak – mondja az alezredesi rangban a haditengerészetnél, a dél-karolinai Parris-szigeti női újonckiképző
ezredben szolgáló Misty Posey. – Az irodisták és a tartalékosok is könnyen kerülhetnek harci helyzetbe, és erre fel is vannak készülve.”

Az újonc katonanők, a közfelfogás szerint a „gyengébb nem” tagjai gyakran kételkednek önnön alkalmasságukban. Posey ezt badarságnak tartja: „A gyengeséget csak belénevelik a nőkbe. Mi ki tudjuk belőlük nevelni. A kiképzés végére tisztában vannak vele, hogy ők is pont ugyanolyan
jók lehetnek, akár a férfiak.”

Nem szabályos a végrehajtás! Nincs lazsálás!” – ordít Hollie Mulvihill 26 éves kiképző őrmester a 18 éves újonccal, Melissa Rodriguez Floressel a Parris-szigeten. A lányok ugyanolyan kiképzést kapnak mint a férfiak.

Egy tengerészgyalogosnak szükség esetén el kell bírnia a társát. Gabrielle Green, az amerikai haditengerészet tizedese éppen férfi bajtársát viszi a hátán bevetésre indulva az észak-karolinai Camp Lejeune-ben. A tengerészgyalogsághoz évente 38 ezren lépnek be, közülük mintegy 3500 nő.

Parris-szigeten, Dél-Karolina államban az alapkiképzés zárógyakorlatán a 20 éves Desiree White sérült tengerészgyalogost alakít, társai pedig éppen kimentik. A férfiakra és nőkre nézve egyaránt kötelező, igen kemény kiképzést a katonák „vízválasztónak” becézik.

Forrás: ng.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!