Fontos a keringés fokozása neuropátia esetén

A cukorbetegséget gyakran kíséri neuropátia, amely az érintett betegek életét nagyon megkeserítheti, később pedig akár a végtag amputációjához is vezethet. Ennek kezelésére folyamatosan figyelni kell, és szerencsére bizonyos eszközök segíthetnek a tünetek enyhítésében, megszüntetésében.
A neuropátia kezdeti szakaszában, főleg éjszakánként zsibbadó, bizsergő, hangyamászás-érzés alakul ki, és később a beteg elveszti a hő-, a fájdalom-, és a tapintásérzékelését, ez pedig egy rossz vérkeringéssel társulva akár a végtag amputációjához is vezethet. Azonban a károsodott idegek stimulálásával javítható a keringés a rossz vérellátású területeken, stimulálni lehet a mélyizmokat, és orvosolható az idegkárosodás okozta érzészavar.

Ehhez segítséget nyújt az OTO ePhysio, ami kiváló kiegészítő terápia lehet a diabéteszes neuropátia tüneteire, továbbá mindazok számára, akik panaszaikra gyógyszermentes megoldást keresnek. Ezzel az újgenerációs fizikoterápiás eszközzel - a diabétesz hagyományos kezelése mellett alkalmazva - megelőzhető a diabéteszes láb kialakulása.

Fájdalomcsillapítás lokálisan is

Napjainkban a túlfeszített munkatempó vagy a teljesítmény-orientáltság során fellépő stressz vagy depresszió, az izmok feszüléséhez, kötöttségéhez vezet, így rövid idő alatt nyak - derék - és hátfájdalmak alakulhatnak ki. A gerincoszlop helytelen tartása (görnyedt, mozdulatlan testtartás például ülve) miatt főleg a nyak körüli régiókban, a vállöv izmaiban érzékeljük az ún. fibromyalgiás csomók okozta fájdalmat. Erre is megoldást jelenthet az OTO ePhysio elektroterápiás elven alapuló impulzusa, amely a nap folyamán bármikor alkalmazható.

Az elektromos stimulus a kapuelmélet alapján csökkenti a fájdalmat: az ingerületvezető rostokban haladó ingert a gerincvelő szintjén sikerül blokkolnia, így a fájdalomérzet nem jut el az agyba. Az alapkészüléket TENS elektródák egészítik ki, amelyeket a test bármely fájó pontjára felhelyezve kiterjeszthető az eszköz fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatása.

A fájdalomcsillapítás mellett számos más betegség kezelésében is hatékony segítség lehet a készülék. A stimulációs inger a talp idegvégződésein keresztül a test egészére hat, mert a reflexpontok mindegyike valamely szervhez vezet el, így ezek működését a készülék egyértelműen javítja. Talpazatára helyezve a lábat azonnal látható a lábizmok intenzív összehúzódása.
Az eszköz a felületes és a mély izmokra egyaránt hat, és jelentősen fokozza a vérkeringést, kiváltképp a kapilláris keringést, ezért az ún. hidegláb-érzet megszüntetésére is kiváló.

A terápiás módszer ki is próbálható, további információk itt.

Forrás: mediwel.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!