A hónap gyógynövénye: az erdei málna

2014. 06. 11.
Szerző: Szimpatika
Termesztett változatával ellentétben az erdei málnalevélből kitűnő gyógyteát lehet készíteni, ami segíti az emésztést és enyhülést hoz számos baj, például bélgörcsök vagy hányinger esetén.

Idült vastagbélgyulladásnál napi egy csészével kell inni, amíg a gyulladás el nem múlik. Köszvény ellen is napi egy csészével szükséges inni, mert csökkenti a húgysavat. Egy adag teához egy csapott evőkanál teafüvet kell leforrázni 2,5 dl forrásból levett vízzel, 10-15 percig lefedve állni hagyni, majd leszűrni és langyosan, ízesítés nélkül elfogyasztani. Legjobb éhgyomorra, ekkor szívódnak fel belőle legjobban a hatóanyagok.



Enyhíti a görcsös menzeszt, erősíti a méhfalat, ezért vetélés kivédésére is használják. Mivel szabályozza a méhizom működését, a pete megtapadása után 12 hétig, és szülés előtt és után 2-3 hétig is ajánlatos inni napi egy csészével belőle.

Nátha, láz esetén iszogassanak erdeimálnalevél-teát, mivel csökkenti a kellemetlen tüneteket.

Mivel A-, B-, C-, D- és E-vitamin, vas, kalcium, foszfor és magnézium is található benne, erősíti a fogakat, a körmöt, a csontokat, védi a bőrt. Pattanások elmulasztására is használják, ilyenkor a napi egy csésze tea elfogyasztása mellett a bőrt külsőleg is kell mosogatni a teájával.

Élénkítő, frissítő hatása miatt mindennapi fogyasztásra is ajánlott. Gyerekek ötéves kortól ihatják fél adagban, azaz csapott teáskanálnyi teafűből 2,5 dl forró vízzel készítve.


Forrás: www.gyorgytea.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!