Fiatalon tart minket a meditáció

2009. 11. 06.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szerző: Szimpatika
A meditáció számos pozitív hatást előidézhet szervezetünkben, orvosi kutatások bizonyítják, hogy a rendszeres meditálás még az öregedési folyamatokat is lassítja.
Sokféleképp lehet meditálni, ami közös a módszerekben, hogy egy kiválasztott dologra (legyen az egy tárgy, vagy akár a saját légzésünk) kell koncentrálni közben. A meditálás egy aktív folyamat, amellett, hogy szellemi felkészültséget igényel, fizikai erőnlét is szükséges hozzá, hiszen akár órákig kell egy meghatározott pózban tartani gerincünket. Érdemes azonban elsajátítani, mert a meditáció kiváló stresszoldó, és ezzel számos stresszre visszavezethető betegséget is megelőzhetünk, gyógyíthatunk általa.

Kimutatták, hogy még az alvásnál is jobban lassítja az anyagcserét, tehát szervezetünknek nagyon intenzív „pihenőidőt” biztosít. Ellazítja az érfalakat, csökkenti a vérnyomást, az infarktus és a szívpanaszok kockázatát. Emeli az energiaszintet és beindítja a test öngyógyító mechanizmusát, kiegyensúlyozza az agy jobb és bal féltekéjének működését. Kutatások bizonyítják, hogy azoknak a teste, akik évek óta rendszeresen meditálnak, akár tíz évvel is fiatalabb lehet a kronológiai koránál.

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Szimpatika akció

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!