A legegészségesebb tavaszi saláták

2014. 05. 12.
Szerző: Szimpatika
A kivi az egyik legegészségesebb gyümölcs, több C-vitamin van benne, mint a citrusfélékben. Sokféle módon fogyasztható – érdemes új ízekkel, ízkombinációkban kipróbálni. Lássunk néhányat ezek közül!

Narancsos-kivis saláta

Ez egy nagyon finom saláta, ami keveri a különböző ízeket és textúrákat: a savanykást az édessel és a ropogóssal. Uzsonnára tökéletes.

Elkészítés:

• Vegyen két kisebb kivit, hámozza meg és vágja fel őket apró falatnyi darabokra.

• Vegyen egy narancsot, alul és felül kicsit vágja be, majd óvatosan hámozza meg és távolítsa el a fehér, keserű héjat. A közepéig nem érve a késsel vágjon bele szeleteket, majd facsarja ki a levét.

• Keverje össze a kivit, a jégsalátát és a narancshús maradékát.

• Készítse el az öntetet: ehhez szüksége lesz fél evőkanál olívaolajra, 2 evőkanál almaecetre, 1 teáskanál citromlére, a narancs kifacsart levére, 1 teáskanál cukorra (lehet nádcukor is) és ízlés szerint sóra.

• Az öntet hozzávalóit jól keverje el egymással, majd öntse a gyümölcsökre és ízlés szerint szórjon rá manduladarabokat.


Uborkás-kivis saláta

Elkészítés:

• Szeljen fel egy meghámozott kígyóuborkát nagyon vékony szeletekre.

• Egy tálban keverjen össze 1 evőkanál főtt rizst borecettel, 1 evőkanál fehér balzsamecettel, majd tegye bele az uborkaszeleteket.

• Hagyja az uborkát állni 20 percig.

• Közben hámozzon meg és vágjon kockára 2 kivit, és vágjon apróra néhány salátalevelet.

• Vegyítse össze a két keveréket, és a saláta máris fogyasztható.


Epres-spenótos kivisaláta

Elkészítés:

• Készítsen öntetet 2 evőkanál málnaecetből, 2 és fél evőkanál málnalekvárból és egyharmad csésze növényi olajból.

• Aprítsa fel a spenótot ujjnyi nagyságú darabokra, tegyen hozzá pár szem negyedekbe vágott epret és vágjon fel hozzá 2 meghámozott kivit vastag szeletekben.

• Feldobhatja a salátát pirított mandulával vagy dióval, és tálalja hűtött joghurttal vagy tejszínhabbal.


Mézes-pekándiós kivisaláta

Elkészítés:

• Aprítson fel 5 csészényi jégsalátát, 3 meghámozott kivit és negyed csésze apróra vágott pekándiót.

• Az öntethez szüksége lesz 1 evőkanál vaníliaízű joghurtra, 2 evőkanál citromlére, 2 evőkanál olívaolajra és ugyanannyi mézre.

• Az elkészített öntetbe tegye bele a felvágott gyümölcsöket, keverje össze és fogyassza egészséggel!


Banános kivisaláta

Elkészítés:

• Készítsen öntetet: 2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál repceolaj, 2 teáskanál rizsecet, 1 evőkanál finomra darált mogyoróhagyma, 1 teáskanál méz és ízlés szerint cayenne-i bors szükséges hozzá.

• Vágjon kockára néhány meghámozott kivit és adjon hozzá 2 érett banánt.

• Keverjen a gyümölcsökhöz negyed csésze felaprított kaliforniai paprikát, keverje össze az öntettel, majd adjon hozzá pár szem kesudiót. Mentalevéllel díszítheti.


Forrás: https://drtihanyi.com/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!