4 jó tanács energiavámpírok ellen

2014. 03. 08.
Szerző: Szimpatika
A negatív emberek jelen vannak a mindennapjainkban, és ha nem figyelünk, előbb-utóbb felemésztik az energiáinkat és negatív hullámokkal árasztanak el bennünket. Ilyen energiavámpír lehet egy távoli családtagunk, a szomszédunk vagy egy munkatársunk is.

Ugye került már olyan helyzetbe, hogy egy ismerőssel folytatott beszélgetés közben megmagyarázhatatlanul elfáradt, és azt érezte, lemerültek a belső akkumulátorai? Valószínűleg nem tudta ennek az okát, csak szeretett volna minél előbb megszabadulni az illető társaságától. Hogy mi történt? Alighanem egy energiavámpírral találkozott! Az energiavámpírok a legendákból ismert társaikhoz képest nem vérrel, hanem mások energiáival és jókedvével táplálkoznak. Folyamatosan olyan helyzeteket teremtenek, melyek során beszélgetőpartnerük energiáiból, életerejéből töltekeznek. Nehéz felvenni ellenük a harcot, de ha idejében felismerjük őket, bizonyos módszerekkel megvédhetjük magunkat negatív hatásuktól.

1. Ismerje fel a környezetében mindazokat, akik lecsapolják az energiáit, és próbálja minimálisra csökkenteni a velük való érintkezést. Ha elkerülhetetlen a kontaktus, próbálja udvarias módon megszakítani negatív monológjukat!

2. Ha fontos önnek az illető, beszélje meg vele érzéseit. Mondja el, hogy szomorúságot okoz önnek, hogy állandóan csak negatívumokat hall tőle. Előfordulhat, hogy egy ilyen beszélgetés segít ráébreszteni ismerősét, hogy ezzel a problémával foglalkoznia kell.

3. Próbálja humoros élcelődésekkel felhívni az energiavámpír figyelmét folyamatos jajongására. Ezzel akár saját javára is fordíthatja a helyzetet.

4. Minden nyavalygásra reagáljon egy-egy pozitív gondolattal. Ez egy idő után vagy elűzi ön mellől, vagy örökre megváltoztatja az energiavámpírt.


Forrás: https://www.hazipatika.com/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!