A legjobb tea torokfájására

Szerző: Szimpatika
Ugye ismerik az érzést: reggel arra ébredünk, hogy kapar, reszel a torkunk, fáj a nyelés, a beszéd – ez mindig a kezdődő influenza jele. Amikor pedig a két-három napig tartó torokfájás elmúlik, elkezd folyni az orrunk, lázasak leszünk, és minden tagunk fáj.

És akkor már köhögünk is, eleinte csak kicsit, aztán egyre jobban és egyre gyakrabban. Sokszor előfordul, hogy a köhögés nem is múlik el a nátha többi tünetével együtt, hanem makacsul megmarad, szárazzá és kínzóvá válik. Ilyenkor komoly segítség a Gyuri bácsi-féle Torok barátja tea, mely köhögést csillapító, légutakat tisztító, köptető hatású növényekből áll. Ilyenek például a kakukkfű, a martilapu, a tüdőfű és a bodza.

A megfázásos eredetű köhögést két-három nap alatt elmulasztja napi egy csésze tea.  Egy csapott evőkanál teafüvet forrázzanak le 2,5 dl vízzel, fedjék le, 15-20 perc után szűrjék le. Ízesíteni semmivel nem szabad. Reggel készítsék el, de ne igyák meg egyszerre, mert erős szédülést okozhat az arra érzékeny egyéneknél. Kortyolgassák a nap folyamán, és estére fogyjon el a csésze tea.

A nagyvárosi szmogos, ködös, szennyezett levegő sokaknál provokál krónikus hörgőgyulladást. Ebben az esetben is nagy hasznát vehetik a Torok barátja keveréknek. Ilyenkor is elegendő napi egy csészével inni belőle a fent leírt módon, egészen addig, míg a tünetek el nem múlnak.

Asztmatikus és mindenféle légzőszervi betegség esetén is fogyasztható ez a teakeverék. Ha azonban 4-5 napon belül a tünetek nem múlnak el, feltétlenül keressék fel háziorvosukat!


forrás: www.gyorgytea.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!