Allergia kezelése a természet gyógyszereivel

Szerző: Szimpatika
A tudomány egyik nagy rejtélye ez a napjainkban oly gyakori betegség. Oka az, hogy az immunrendszerünk nem úgy működik, ahogyan kellene, ami pedig részben azért van, mert funkciójában zavarják a mesterséges anyagok.

Először is segítenünk kell saját szervezetünknek a védekezésben. Első lépésben egy tavaszi tisztítókúrával ki kell űznünk minden lerakódott káros anyagot nyirokrendszerünkből. A tisztítókúrát végezhetjük csalánnal, mely egyik legkiválóbb gyógynövényünk. Sok vasat és C-vitamint tartalmaz, de kovasavtartalma miatt 6 hétnél huzamosabb ideig nem iható folyamatosan. Napi egy csészével igyanak belőle éhgyomorra. Ihatjuk a Gyuri bácsi-féle, kipróbált és kedvelt Tisztító teát is, szintén napi egy csészével.

Vannak gyógynövények, melyekkel erősíthetjük immunrendszerünket, elsősorban azok, amelyek sok C-vitamint tartalmaznak. Ilyen a csipkebogyó, melyet rendhagyó módon kell elkészíteni: hideg vízben áztatjuk 6-8 órán keresztül, de akár egész éjszaka is, majd langyosra melegítve fogyasztjuk. Kiváló üdítőital is, megelőzésként is ajánljuk. Természetes források a szeder, a paprika, a citrom és a narancs, a gyógynövények közül a tyúkhúr, a cickafark és a ribizlilevél.

Az allergia kezelését a tisztítókúra után az útifűvel, kakukkfűvel, fürtös mentával kell folytatni. Ezek a növények képesek elmulasztani az allergiát, de csak nagyon lassan. Legalább egy évig kell folyamatosan inni, naponta egy csészével, éhgyomorra. Belőlük készül Gyuri bácsi Allergia teája, melyet sokan dicsérnek.

Az allergia sokféle lehet, egyik megjelenési formája az ekcéma. Erre a bőrbetegségre is jó az útifű: a friss leveleket megmossuk, hátsó oldalukat megnyomkodjuk körömmel, a kiserkenő nedvet rákenjük a bőrre. Ha makacsabb ekcémáról van szó, éjszakára rá is köthetjük a sebes bőrre.

Gyuri bácsinak van egy különleges módszere a feketeüröm-allergiára. Ez a módszer más növényekkel is végezhető, de csak olyanokkal, amelyek gyógynövényként is használhatók. Vegyenek egy körömnyi levéldarabkát olyan feketeüröm-növényről, amely még nem virágzik. Tegyék fél deci hideg vízbe, áztassák 2-3 órán keresztül. Utána dobják ki a levelet, igyák meg a vizet. Ezt folytassák 2-3 héten keresztül naponta egyszer. Így szervezetük hozzászokik a növényhez, és mire eljön a virágzás időszaka, nem fog az allergia kialakulni. Fontos, hogy ez a módszer csak olyan növényekkel végezhető, amelyek gyógynövényként is használhatók!


Kivonat A bükki füvesember gyógynövényei című könyvből

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!