Új módszer a parlagfű ellen: így győzhetjük le az allergiát

2013. 02. 13.
Szerző: Szimpatika
A parlagfű-allergia hatékony kezelésre új vizsgálati módszert dolgoz ki uniós támogatással a Csertex Kft.
A társaság pénteki tájékoztatása szerint a Debreceni Egyetemmel – mint konzorciumi partnerrel – közösen mintegy 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi-terv Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése című pályázatán a 713 millió forintos összköltségvetésű beruházáshoz, amelynek keretében biomarker-vizsgálatot és döntéstámogató rendszert hoznak létre 2014 június 30-áig.


A projekt megvalósítása során a Csertex Kft. és a Debreceni Egyetem olyan biológiai mutatókat, úgynevezett biomarkereket dolgoz ki, amelyek beazonosíthatják a parlagfű okozta szénanáthában szenvedő egyének közül azokat, akik az esetükben alkalmazható immunterápiára várhatóan jól fognak reagálni.

A kiválasztott biomarkereken alapuló döntéstámogató rendszer kifejlesztésével az immunterápiás kezelés hatékonysága jelentősen növelhető lesz - hangsúlyozta közleményében a Csertex Kft.. A DesensIT vizsgálat eredménye nemcsak hazai, de világszinten is újdonságot jelent majd, hiszen általa megismerhetővé válnak azok a tényezők, amelyek befolyásolják a kezelés eredményességét.

A technológia alkalmazásával lehetségessé válik az optimális, személyre szabott, költséghatékony terápia kiválasztása a parlagfű-allergiától szenvedő betegek esetében, akik száma országos szinten is milliós, globálisan pedig százmilliós - tudjuk meg a Csertex Kft közleményéből.

Forrás: Hirado.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!