Te mire használnád?

Szerző: Szimpatika
A műanyagpalackok rendkívül károsak a környezetre mind gyártásuk, mind a belőlük keletkező hulladék miatt. Egy portugál vállalat azonban most megreformálja a PET-palackok felhasználási módjait.
A műanyagpalackokat vörös szemű szörnyekként kezeljük, ha a környezetvédelemről van szó: mind az előállításuk, mint pedig a belőlük keletkező hulladék rendkívül káros a minket körülvevő természetre. A Serra da Estrela ásványvizeket gyártó vállalat azonban most környezetbarát újrahasznosításra buzdítja a vásárlóit: a műanyagpalackokból bárki könnyedén madáretetőt készíthet – tudhatjuk meg a Design Milk portálról.

A Colectivo da Rainha designcég kapta azt a feladatot, hogy úgy tervezze meg a Serre da Estrela palackjait, hogy azok madáretetőként újrahasznosíthatók legyenek. A vállalat egyébként is komolyan veszi a környezetvédelmet: minden egyes eladott palack után ugyanis elültet egy fát. A kezdeményezés nem csak a palackokba beköltöző madarak számára pozitívum, hanem azoknak az egykor munkanélküli munkásoknak is, akik a madáretetők készítésének köszönhetik, hogy újra dolgozhatnak.

forrás: explorerworld.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!