Egy honlap, mely segít eligazodni a laborleletekben

2012. 09. 08.
Szerző: Szimpatika
A Lab Tests Online egy szabadon hozzáférhető, laboratóriumi szakemberek által összeállított, nem kereskedelmi célú lakossági és szakmai adatbázis, melynek célja, hogy segítse Önt laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatokkal kapcsolatos kérdései megválaszolásában és laboratóriumi eredményei megértésében.

Honlapunk alapvető célja, hogy közérthető nyelven bemutassa az orvosi laboratóriumok diagnosztikai tevékenységét, az egyes vizsgálatok elvégzésének feltételeit, azok diagnózisban és kezelésben betöltött szerepét, és az eredményekből levonható főbb következtetéseket. A Lab Tests Online adatbázis tartalmazza:

– a leggyakoribb laboratóriumi vizsgálatok leírását,

– a vizsgálatokhoz szükséges mintavételi eljárásokat,

– az eredményeket befolyásoló leggyakoribb tényezőket,

– az egyes betegségek és kórállapotok leírását,

– a leggyakoribb kérdésekre adott válaszokat, és

– egyéb kapcsolódó adatbázisok elérhetőségét.

 

A honlap elsősorban a lakosság tájékoztatására készült, ezért nyelvezetében, megfogalmazásában igyekszik kerülni a szakzsargont és a speciális orvosi kifejezéseket. Természetesen honlapunkat az egészségügy különböző területein dolgozók számára is ajánljuk, mely segítheti a szakemberek szakszerű betegtájékoztató és szakmai tevékenységét. Honlapunk elérhető a lakosság számára már jól ismert Dr. Info lakossági egészségügyi információs portálon (www.dr.info.hu) és a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság (MLDT)honlapján (www.mldt.hu) keresztül is.

 

Honlapunkat az MLDT, az Egészségügyi Minisztérium, és a Magyar In Vitro Diagnosztikai Társaság (Hungarian In Vitro Diagnostic Association, HIVDA) támogatja. Az adatbázis az Amerikai Klinikai Kémiai Társaság (American Association for Clinical Chemistry, AACC) engedélyével, az általuk kifejlesztett eredeti amerikai honlaptartalom hazai adaptálásával és fordításával készült. A magyar nyelvű adatbázis mellett az Európai Diagnosztikumokat Gyártók Társasága (European Diagnostic Manufacturers Association, EDMA) közreműködésével és támogatásával, számos más nyelven és országban is olvasható már a Lab Tests Online. Az amerikai adatbázis brit, német, lengyel, spanyol és ausztrál adaptációja honlapunkról is közvetlenül elérhető.

 

Bízunk benne, hogy honlapunkat hasznosnak találja. Kérdéseivel, észrevételeivel kérjük, bátran forduljon szerkesztőbizottságunkhoz a „Hozzászólások” menüpont segítségével. Jó böngészést kívánunk!

 

A Lab Tests Online.hu Szerkesztő bizottsága

 

Forrás www.labtestonline.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!