Töltött paprika makrobiotikusan

2012. 06. 14.
Szerző: Szimpatika
A makrobiotika szerint táplálékunk úgy biztosítja legjobban az egészséget, ha gabonákból, zöldségfélékből, valamint hüvelyesekből állítjuk össze ételeink legnagyobb részét. Hívei szerint a makrobiotika az élelmiszerek és a szervek, szervrendszerek öt elem-tana szerinti besorolásával mind az egészség megtartására, mind a betegségek gyógyítására biztonságos, és minden káros mellékhatástól mentes, szelíd gyógymód. Személyre szabott, egyéni diétát ajánl.

A VegaSztár filmsorozatban ismert emberek mutatják be, hogyan lehet hús nélkül egészségesebben étkezni és pozitív példáikon keresztül ösztönzik a környezettudatos gondolkodás és magatartás terjedését. A sorozat táplálkozási tanácsadója Sebestyén Szilvia makrobiotikus. Az életmód egyik követője Illényi Katica . Az általa főzött töltött paprika. még a húskedvelőknek is nagyon ízlett.

Íme a recept:

 

Babbal és kölessel töltött paprika

1 csésze só nélkül 1 babérlevéllel puhára főtt bab

1 csésze főtt köles

2 gerezd fokhagyma zúzva

8 zöldpaprika egészben kimagozva

2 sárgarépa reszelve

1 fej vöröshagyma apróra vágva

1 kávéskanál hidegen sajtolt olaj

1 csésze paradicsompüré

1 sűrített paradicsom

6 friss bazsalikomlevél apróra vágva

½ csésze barnarizs-szirup

1 kávéskanál tengeri só

½ csésze kukoricakeményítő hideg vízben feloldva

 

Friss vízben, só nélkül, 1 babérlevéllel, fedő alatt puhára főzzük a beáztatott fél csésze babot, leszűrjük és kivesszük a babérlevelet. Háromszoros forrásban lévő vízbe tesszük a kölest és egy csipet tengeri sóval 25-30 perc alatt megfőzzük.  Beletesszük a zúzott  fokhagymát, pépesre gyúrjuk a babot és a kölest, ha szükséges még teszünk hozzá tengeri sót, majd  megtöltjük vele a kibelezett paprikákat.  Az olajon kevés tengeri sóval üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, beletesszük a reszelt sárgarépát, kevergetve sütjük néhány percig, felöntjük a bab maradék főzőlevével, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a pürét és a rizsszirupot, ha majd összekeverjük. A töltött paprikákat a lébe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a paprikákat és fedő alatt megfőzzük. Kivesszük a töltelékeket, a feloldott keményítőt és a friss bazsalikomleveleket a léhez keverjük és lassan főzve, kevergetve besűrítjük.

A többi friss bazsalikom levéllel díszítjük a tálalásnál.

 

Forrás: Sorry Magazin

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!