A VegaSztár filmsorozatban ismert emberek mutatják be, hogyan lehet hús nélkül egészségesebben étkezni és pozitív példáikon keresztül ösztönzik a környezettudatos gondolkodás és magatartás terjedését. A sorozat táplálkozási tanácsadója Sebestyén Szilvia makrobiotikus. Az életmód egyik követője Illényi Katica . Az általa főzött töltött paprika. még a húskedvelőknek is nagyon ízlett.
Íme a recept:
Babbal és kölessel töltött paprika
1 csésze só nélkül 1 babérlevéllel puhára főtt bab
1 csésze főtt köles
2 gerezd fokhagyma zúzva
8 zöldpaprika egészben kimagozva
2 sárgarépa reszelve
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 kávéskanál hidegen sajtolt olaj
1 csésze paradicsompüré
1 sűrített paradicsom
6 friss bazsalikomlevél apróra vágva
½ csésze barnarizs-szirup
1 kávéskanál tengeri só
½ csésze kukoricakeményítő hideg vízben feloldva
Friss vízben, só nélkül, 1 babérlevéllel, fedő alatt puhára főzzük a beáztatott fél csésze babot, leszűrjük és kivesszük a babérlevelet. Háromszoros forrásban lévő vízbe tesszük a kölest és egy csipet tengeri sóval 25-30 perc alatt megfőzzük. Beletesszük a zúzott fokhagymát, pépesre gyúrjuk a babot és a kölest, ha szükséges még teszünk hozzá tengeri sót, majd megtöltjük vele a kibelezett paprikákat. Az olajon kevés tengeri sóval üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, beletesszük a reszelt sárgarépát, kevergetve sütjük néhány percig, felöntjük a bab maradék főzőlevével, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a pürét és a rizsszirupot, ha majd összekeverjük. A töltött paprikákat a lébe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a paprikákat és fedő alatt megfőzzük. Kivesszük a töltelékeket, a feloldott keményítőt és a friss bazsalikomleveleket a léhez keverjük és lassan főzve, kevergetve besűrítjük.
A többi friss bazsalikom levéllel díszítjük a tálalásnál.
Forrás: Sorry Magazin