A hosszú élet növénye

Szerző: Szimpatika
A Dong Quai ugyanabba a botanikai csoportba tartozik, mint a ginzeng, de nagyobb számú aktív hatóanyagot tartalmaz (többféle glükóz-származék és szaponin-gipenozidák), valamint nyomelemek, aminosavak, proteinek és vitaminok találhatók benne.

Kínai angyalgyökér (Angelica sinensis), avagy Dong Quai Kínában, Koreában és Japánban honos, illatos gyógynövény. Hírneve a ginszengét közelíti: a legfőbb, "minden célra alkalmas" női lényeges alkotóelem található benne. A kínai angyalgyökérben ferulsavat (ez egy viszonylag újonnan felfedezett antioxidáns) és különféle poliszacharidokat is találtak. Ezek megelőzik a görcsöket, gátolják a véralvadást, ellazítják a hajszálereket. Kimutatták, hogy a Dong Quai kiegyensúlyozza az ösztrogén-aktivitást.

A Dong Quai (jiaogulan) vadon nő Kínában és Ázsia sok más országában is. Termővidékein már régen használják gyógy- és erősítő teaként. A Dong Quai ugyanabba a botanikai csoportba tartozik, mint a ginszeng, de nagyobb számú aktív hatóanyagot tartalmaz (többféle glükóz-származék és szaponin-gipenozidák), valamint nyomelemek, aminosavak, proteinek és vitaminok találhatók benne.

 

Adaptogén – az adaptogén gyógynövények segítik testünket az alkalmazkodásban, így kiegyenlítik a stressz-hatásokat. Erősítik az immunrendszert, elősegítik a mirigyek működését, és nem merítik ki a szervezet értékes energiakészleteit, hanem feltöltik azokat. 
A Don Quai normalizálja a vérnyomást, a vércukorszintet és a vér lipid- és oxigénszintjét.

Növeli a sportteljesítményt, az életerőt és a szellemi koncentrációt.

 

forrás: Wikipédia

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!