Újévi koplalás helyett I.

2012. 01. 01.
Szerző: Aggod Zsuzsa
A hetedhét-országra szóló, karácsonytól szilveszterig húzódó lakomák után kíméljük kicsit a gyomrunkat, no meg a pénztárcánkat! Valószínűleg mostanra már sokan konstatáltuk, hogy mennyit szedtünk fel az ünnepek alatt, és kezdtünk pánikszerűen koplalni. Mi ajánlunk pár testkontúr-barát receptet! Koplalás helyett.

Póréhagymaleves

A hagymaleves az egyik legfenségesebb étel a vírusos-megfázásos időszakban. A zabpehellyel sűrített, zöldséges póréhagymaleves az ő édestestvére: egyszerű, laktató, gyorsan elkészül és nagyon finom.


Hozzávalók

(6 személyre)

2 póréhagyma, 2 répa,

2 krumpli

kevés olaj vagy más zsiradék

2-3 marék zabpehely

só, bors, kakukkfű, majoranna, oregánó, bazsalikom, 2 dl tejföl

Elkészítés:

Kevés olajon pirítsd világosbarnára a zabpelyhet. (Én kukoricaolajat szoktam használni ehhez, mert semleges az íze, de használhatsz más kedvenc étolajat, margarint, vajat is.) Dobd rá a karikákra szeletelt póréhagymát, azt is pirítsd kicsit, majd a felaprított répát is.

Ha megbújik a hűtődben egy kis szelet paradicsom és paprika, nyugodtan dobd bele azt is, nagyon finom lesz tőle a leves. Fűszerezd, sózd, és öntsd fel körülbelül 3 dl vízzel (vagy húslével).  Add hozzá a felkockázott krumplit, és főzd puhára a hozzávalókat (Ez kb. 20-25 percet vesz igénybe.) Mikor majdnem kész, adagolj bele tejfölt, és állítsd be az ízét, ha kell. Forrjon még egyet, és máris mehet az asztalra a gőzölgő leves.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!