Hétvégén hó is eshet

2011. 11. 18.
Szerző: Szimpatika
Az orvosok úgy várják az egészségre veszélyes port kisöprő szelet és csapadékot, mint a messiást, Sajnos erre az időjárásváltozásra egyelőre nem számíthatunk. Úgy látszik, hogy az anticiklon, mely a rendkívül kellemetlen, borongós, ködös, szmogos időt okozza, nem mozdul. Bár némi változás elindul...

 

Bár ma még imitt-amott foltokban láttuk a napot, holnap már csak a hegyekben valószínű napsütés, az ország nagy részén viszont – szombaton szinte országszerte – borult, párás, néhol ködös idő várható. Számottevő csapadék nem lesz, de a ködben szitálás, ónos szitálás, szemcsés hó lehet. A változó irányú szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -1, +5 fok között valószínű.

A hétvégén és a jövő hét elején marad az anticiklon hazánk térsége felett, folytatódik a télies időjárás. Alapvetően erősen felhős, párás, többfelé tartósan ködös idő várható. Továbbra is lehet – főleg a gyárak térségében – hószállingózás, melyből néhány cm-es friss hó hullhat, illetve zúzmara-képződés, ami fehérré varázsolhatja a tájat.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!