Újra próbálkozik a tél. De hiába!

2011. 02. 11.
Szerző: Szimpatika
Újra támad a tél, de hiába. Ereje gyengül. Pöffeszkedik, tépett rongyait rázza, de már senki se veszi őt komolyan. Tudjuk, hogy a végét járja. Azért még jobb magunkra húzni a kapucnit, kesztyűbe bújni. Mert ereje van még a szélnek.
Fáznak a kutyát sétáltató nénikék a póráz végén, bevásárló szatyruk lobog utánuk.
Mert éjjel feltámadt, hajnalra újra hideget hozott északról a szél. Beborult az ég. Délelőtt pocakos felhők vándorolnak dél felé, hátukon vetési varjak utaznak, jönnek vissza a városokba, a hózáporok elől menekülnek. A cinkék, akik tegnap még vidáman csiripelték égre a tavaszt, csendesek, csöpp testük telet érez, de szívükben már ott a kikelet. S hiába hoz ónos esőt, hózáporokat a február, tudják, már nem tarthat sokáig. És igazuk lesz, mert délre a lusta ködök is eltakarodnak, gőzölögve kisüt a nap, s a szerencsés déli tájakon felkúszik a hőmérő tíz fok közelébe. A megélénkülő délnyugati, nyugati szél főként északon olykor megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul, de északkeleten hidegebb, a Dél-Dunántúlon melegebb lesz. Késő estére pedig +1 és +8 fok várható.

Öltözz, hát föl jól, kedves olvasó. Még bírd ki egy kicsit csizmában, télikabátban. Mert csalóka ilyentájt az idő, influenza vírusok utaznak a járműveken, áldozatokra vadásznak az óvodákban, megtámadják a hosszú tél után legyengült szervezetet. Jóféle narancslevekkel, vitaminokkal, és nagyon sok friss levegővel legyőzhetjük őket. Persze az igazi győztes majd a tavasz lesz, a friss, a langyos, a simogató.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!