Megint cunamiriadó Japánban

2011. 07. 11.
Szerző: Szimpatika
Erős földrengés rázta meg vasárnap reggel Japán északkeleti részét, Az első jelentések szerint 7,1-es erősségű földlökések nyomán az előrejelzések alapján arra figyelmeztettek, hogy csaknem félméteres szökőár érheti el Ivate, Mijagi és Fukusima prefektúrák partvidékeit
Áldozatokról egyelőre nem érkeztek jelentések, de a hatóságok cunamiriadót rendeltek el. Az északkeleti partokat csak tíz centiméteres tengerár érte el, ezt követően az NHK tv-csatorna jelentése szerint le is fújták a szökőárriadót.

A földlökés nyomán nem jelentettek károkat, illetve áldozatokat. Az amerikai geofizikai szolgálat először 7,3-es erősségűre becsülte a rengést, majd ezt az adatot 7-es erősségre módosította. A földlökés helyi idő szerint vasárnap reggel tíz óra előtt három perccel történt - közép-európai idő szerint hajnali három óra előtt három perccel -, fészke tíz kilométer mélyen a tengerfenékben volt. A rengés ugyanabban a körzetben volt, ahol a március 11-i pusztító, 9-es erősségű fölmozgás következett be, amely az általa keltett szökőárral több mint 22 ezer halálos áldozatot követelt, s súlyos károkat okozott a fukusimai atomerőműben. A fukusimai erőműben a cunamiriadó nyomán leállították a helyreállítási munkálatokat, s átmenetileg evakuálták a szakembereket, de közölték, hogy újabb károk nem keletkeztek.

mti

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!