Fogyókúrás csodaszerek: szegfűszeg-, fahéj- és gyömbérolaj
2011. 07. 05.
Egy Amerikában szabadalmaztatott eljárás sikerrel ötvözi bizonyos fűszernövények illóolajának páratlan antioxidáns hatását azok súlycsökkentő tulajdonságaival. Filozófiája szerint kizárólag biztonságos, egészséget védő és megőrző módszerekkel lehet elérni a természetes súlycsökkentést.
Az antioxidánsok olyan természetes biokémiai anyagok, amelyek megvédik az élő sejteket a káros szabadgyökök pusztító hatásától. Az antioxidánsok gátolják az oxidáció folyamatát. Gátló hatás hiányában az oxidáció végső soron a sejtek pusztuláshoz, ízületi gyulladásokhoz, szívrendellenességhez, daganatok kialakulásához és számos súlyos betegség kialakulásához vezethet.
Optimális esetben a szervezetben jelenlévő megfelelő mennyiségű és hatékonyságú antioxidáns azonnal reakcióba lép az oxigén bomlástermékeivel, a szabad gyökökkel, és semlegesíti azokat, mielőtt még komolyabb károkat okozhatnának. A táplálkozástudomány, a gyógyszer- és élelmiszeripar területén az élelmiszerek antioxidáns-hatékonyságának mérésére igen széles körben alkalmazzák az oxigéngyök abszorbciós kapacitás (ORAC) vizsgálatát. Minél magasabb az ORAC-értéke egy adott tápanyagban, annál hatásosabban tudja megsemmisíteni a szabad gyököket, s ezáltal képes visszaszorítani az öregedési folyamatot, illetve számtalan betegséget.
A közismerten magas antioxidáns-hatékonysággal bíró élelmiszerek közül például a sárgarépa ORAC-értéke 210, a málnáé 1200, az áfonyáé pedig 2400.
Az eddig ismert tápanyagok közül a legmagasabb ORAC-mutatóval azonban a fűszernövények rendelkeznek. A szegfűszegolaj a legerősebb eddig ismert antioxidáns. A szegfűszegolaj ORAC-értéke 10 700 000 (10,7 millió) feletti, azaz adott térfogati egységben több mint 400-szor annyi antioxidánst tartalmaz, mint a leggazdagabb antioxidáns-forrásként ismert gyümölcseink és zöldségeink. A szegfűszeg-, a fahéj- és gyömbérolaj keverékének hatóanyagai mérséklik az éhségérzetet, csökkentik a zsírbevitelt. Felgyorsítják a szervezet anyagcseréjét, így az hatékonyabban égeti a zsírt, növeli az energiaszintet koffein vagy bármilyen más serkentőszer nélkül is.
Forrás: US Army Magazine (Military Press)/fogyokurak.hu
Optimális esetben a szervezetben jelenlévő megfelelő mennyiségű és hatékonyságú antioxidáns azonnal reakcióba lép az oxigén bomlástermékeivel, a szabad gyökökkel, és semlegesíti azokat, mielőtt még komolyabb károkat okozhatnának. A táplálkozástudomány, a gyógyszer- és élelmiszeripar területén az élelmiszerek antioxidáns-hatékonyságának mérésére igen széles körben alkalmazzák az oxigéngyök abszorbciós kapacitás (ORAC) vizsgálatát. Minél magasabb az ORAC-értéke egy adott tápanyagban, annál hatásosabban tudja megsemmisíteni a szabad gyököket, s ezáltal képes visszaszorítani az öregedési folyamatot, illetve számtalan betegséget.
A közismerten magas antioxidáns-hatékonysággal bíró élelmiszerek közül például a sárgarépa ORAC-értéke 210, a málnáé 1200, az áfonyáé pedig 2400.
Az eddig ismert tápanyagok közül a legmagasabb ORAC-mutatóval azonban a fűszernövények rendelkeznek. A szegfűszegolaj a legerősebb eddig ismert antioxidáns. A szegfűszegolaj ORAC-értéke 10 700 000 (10,7 millió) feletti, azaz adott térfogati egységben több mint 400-szor annyi antioxidánst tartalmaz, mint a leggazdagabb antioxidáns-forrásként ismert gyümölcseink és zöldségeink. A szegfűszeg-, a fahéj- és gyömbérolaj keverékének hatóanyagai mérséklik az éhségérzetet, csökkentik a zsírbevitelt. Felgyorsítják a szervezet anyagcseréjét, így az hatékonyabban égeti a zsírt, növeli az energiaszintet koffein vagy bármilyen más serkentőszer nélkül is.
Forrás: US Army Magazine (Military Press)/fogyokurak.hu
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Virtuális valóság technika segíti a gyermeksebészek munkáját
- Nőként kisebb eséllyel kapunk segítséget?
- A bőrfiatalítás aranyszabálya az életkornak megfelelő arcápoló
- Van-e összefüggés a pikkelysömörös tünetek és az étrendünk között?
- A tapintás segíti az önfelismerést
- Mit súg a bőrünk? - Bőrtünetek melyek cukorbetegségről árulkodnak
- A gerincproblémák minden korosztályt érintenek
- Nem a korral jár - Szívelégtelenség gyerekeknél
- Amit a D-vitaminról eddig tudunk
- Civilizációs betegség lett a kusza fogazat
- Miért fontos a gyermekközpontú válás?
- Természetes nyugtatók - nem csak szorongásra
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!