Legnépszerűbb termékek
Nincs találat
Legnépszerűbb cikkek
Nincs találat

Fogyókúrás csodaszerek: szegfűszeg-, fahéj- és gyömbérolaj

Módosítva: 7/5/2011 Szerző: Szimpatika 1 perc ÉtrendkiegészítőkFogyókúraAntioxidánsok
Egy Amerikában szabadalmaztatott eljárás sikerrel ötvözi bizonyos fűszernövények illóolajának páratlan antioxidáns hatását azok súlycsökkentő tulajdonságaival. Filozófiája szerint kizárólag biztonságos, egészséget védő és megőrző módszerekkel lehet elérni a természetes súlycsökkentést.
Az antioxidánsok olyan természetes biokémiai anyagok, amelyek megvédik az élő sejteket a káros szabadgyökök pusztító hatásától. Az antioxidánsok gátolják az oxidáció folyamatát. Gátló hatás hiányában az oxidáció végső soron a sejtek pusztuláshoz, ízületi gyulladásokhoz, szívrendellenességhez, daganatok kialakulásához és számos súlyos betegség kialakulásához vezethet.
Optimális esetben a szervezetben jelenlévő megfelelő mennyiségű és hatékonyságú antioxidáns azonnal reakcióba lép az oxigén bomlástermékeivel, a szabad gyökökkel, és semlegesíti azokat, mielőtt még komolyabb károkat okozhatnának. A táplálkozástudomány, a gyógyszer- és élelmiszeripar területén az élelmiszerek antioxidáns-hatékonyságának mérésére igen széles körben alkalmazzák az oxigéngyök abszorbciós kapacitás (ORAC) vizsgálatát. Minél magasabb az ORAC-értéke egy adott tápanyagban, annál hatásosabban tudja megsemmisíteni a szabad gyököket, s ezáltal képes visszaszorítani az öregedési folyamatot, illetve számtalan betegséget.


A közismerten magas antioxidáns-hatékonysággal bíró élelmiszerek közül például a sárgarépa ORAC-értéke 210, a málnáé 1200, az áfonyáé pedig 2400.
Az eddig ismert tápanyagok közül a legmagasabb ORAC-mutatóval azonban a fűszernövények rendelkeznek. A szegfűszegolaj a legerősebb eddig ismert antioxidáns. A szegfűszegolaj ORAC-értéke 10 700 000 (10,7 millió) feletti, azaz adott térfogati egységben több mint 400-szor annyi antioxidánst tartalmaz, mint a leggazdagabb antioxidáns-forrásként ismert gyümölcseink és zöldségeink. A szegfűszeg-, a fahéj- és gyömbérolaj keverékének hatóanyagai mérséklik az éhségérzetet, csökkentik a zsírbevitelt. Felgyorsítják a szervezet anyagcseréjét, így az hatékonyabban égeti a zsírt, növeli az energiaszintet koffein vagy bármilyen más serkentőszer nélkül is.

Forrás: US Army Magazine (Military Press)/fogyokurak.hu