A kibékülés tízparancsolata

2011. 05. 06.
Szerző: Szimpatika
A veszekedés természetes része a párkapcsolatnak. Nem mindegy azonban, hogyan veszekszünk. Nem mindegy, hogy mi a veszekedés célja. A helyzet, vagy a másik ember elutasítása. A kapcsolatanalízissel foglalkozó szakemberek szerint a veszekedések igazi oka legtöbbször nem a konfliktus, hanem az, hogy ezeket a konfliktusokat képtelenek vagyunk kezelni.
Talán segít, ha tudod:

l. Partnerednek is lehet rossz napja. Nem téged akar megbántani.

2. A düh és a harag normális érzés. Ezeket az érzéseket senki nem szereti, de meg kell tanulnunk elfogadni és kezelni őket.

3. Ne végy mindent magadra. Ha egy bizonyos ügyben nem értitek meg egymást, ez még nem jelenti azt, hogy a partnered már nem szeret.

4. Ha valami bánt, mondd el. Okosabb azt mondani, ez most rosszulesett, mint viszontbántani a másikat.

5. Nem mindig te vagy az oka, ha a partnered rosszkedvű. Tedd fel a kérdést: én követtem el valamit, amiért dühös vagy? Ha tagadó a válasz, akkor legjobb békében hagyni a partnerünket.

6. Merj gyenge lenni. Aki mindig erősebb akar lenni, az lázadást szít.

7. Az ellentétes érzelmek természetesek. Egyik nap haragszunk, félünk, aggódunk, dühöngünk; másnap tele vagyunk szeretettel és megértéssel. Így van ezzel a partnerünk is.

8. Soha ne mondj olyat, amit másnap megbánsz. A harag rossz tanácsadó, számolj tízig, mielőtt bántanál.

9. Soha ne veszekedj a gyerek előtt. A gyerek nem képes a felnőttek konfliktusait megérteni. Csak azt érzékeli, hogy baj van.

10. Csak akkor csapd be az ajtót, ha nem akarsz visszatérni. Gondolj arra, ha egy ember örökké ok nélkül kiabál segítségért, senki sem nyújt majd felé kezet, amikor igazán bajban lesz.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!