Ismét ingyenes fogászati szűrés

2011. 03. 22.
Szerző: Szimpatika
Március 26-án harmadik ingyenes szűrőnapjához érkezik a PreFog programsorozata, ahova a szervezők a kismamákat is nagy szeretettel várják. A várandós anyukák számára a fogászati szűrés elengedhetetlen fontossággal bír, ugyanis a terhesség ideje alatt bekövetkező hormonváltozások hatására különböző ínybetegségek is kialakulhatnak.
A XII. kerületi fogászati rendelő harmadik alkalommal rendezi meg nagysikerű PreFog szűrőnapját, ahol a rendezvényre látogatók ingyenesen megvizsgáltathatják fogaikat és személyre szabott szájhigiéniás tanácsokat kaphatnak a program szakértőitől. Az eseményre március 26-án, szombaton 10 és 15 óra között kerül sor, ami a kismamáknak is kiváló lehetőséget nyújt fogaik állapotának kivizsgálására.

A terhes kismamáknak a várandóság 9 hónapja alatt a magzat védelme érdekében fokozottan vigyázniuk kell saját egészségükre, így például jobban oda kell figyelniük a táplálkozásukra, a napi szükséges vitaminok bevitelére, a megfelelő ideig tartó pihenés biztosítására, valamint bőrük és fogaik védelmére. Utóbbira azért van szükség, mert a terhesség ideje alatt végbemenő hormonális változások különböző fogínybántalmakat is okozhatnak. A fogínyproblémák kialakulását leginkább a rendszeres és fokozott fogmosással – a megszokott napi háromszori fogmosásnál is többször – és a megfelelő szájhigiéniával lehet megakadályozni, ám a megelőző tevékenységeken túl érdemes legalább háromhavonta egy fogászati szűrővizsgálaton is részt venni. A várandósság alatt elvégzendő különböző szűrések mellett a fogorvosok a rendszeres és teljes körű fogászati vizsgálat elvégzését javasolják, mivel így a későbbi panaszoknak könnyebben elejét lehet venni. Az a kismama, aki úgy dönt, hogy ellátogat a március 26-ai szűrőnapra, elsődlegesen egy teljes körű állapotfelmérésre, valamint személyre szabott prevenciós tanácsokra számíthat a szűrést végző szakemberektől. A program szervezői a Moszkva térről ingyenes kisbusz-járatot indítanak a rendelőhöz, így azok a kismamák is könnyen el tudnak jutni az ingyenes szűrőnapra, akiknek egyéb esetben nehéz lenne megközelíteni a XII. kerületi helyszínt.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!