Mire jó a biológiai fogászat?

2011. 08. 10.
Szerző: Szimpatika
A biológiai fogorvoslás nem a fogat nézi, hanem összefüggő egésznek tekinti az emberi szervezetet és a benne lejátszódó folyamatokat, tehát holisztikus szemléletet képvisel. Diszciplínáiba beletartozik minden olyan diagnosztikai és terápiás eljárás, mely a hagyományos – nyugati típusú – fogorvoslást kiegészítheti.
A száj egészséges baktériumflórájának egyensúlya könnyen megbomolhat egy szuvas fogtól, vagy a foghúzásból visszamaradó gyökerektől. Ennek következtében kialakulhatnak fogínybetegségek is. További károkat (például allergia) okozhatnak a fogorvosok által beépített anyagok is.  


Mivel szervezetünkben minden mindennel összefügg, egy fogtömésnek hatása lehet akár a láb nagyujjkörmének gombásodására is. Az emberi szervezet egységes egész, a fogászati beavatkozás nemcsak a szájra korlátozódik és nemcsak a fogászatban alkalmazott anyagok megmunkálhatóságára kell figyelni, hanem arra is, hogy a szájba kerülő anyagok, fogászati tömések és pótlások milyen energetikai változást idézhetnek elő a szervezetben. Dr. Reinhold Voll német orvos már ötven évvel ezelőtt felismerte a fogak energetikai szerepét, feltérképezte a fogak és a belső szervek energetikai kapcsolatát. Ő dolgozta ki azt a diagnosztikai és terápiás módszert, amely az emberi szervezetet holisztikusan vizsgálja, s amely klinikai, elektroakupunktúrás, energetikai, illetve homeopátiás elveken alapul. Kitesztelhető vele a betegségek oka, az, hogy hol, milyen mikroba vagy nehézfém van a szervezetben, érte-e valamilyen sugárártalom a beteget. Kitesztelhető továbbá az is, hogy az adott páciens számára mely tömőanyag, mely protézisanyag a szövetbarát, mely fogászati anyagra nem vagyunk allergiásak.
A biológiai fogorvoslás nézete szerint nagyon fontos, hogy ne legyen a szájban többféle fémötvözet, például amalgám és aranykorona, esetleg még egy vironporcelán híd is. Ha egy hölgynél ehhez még egy fémtartalmú, méhen belüli fogamzásgátló eszköz is társul, kész a „galvánáram páciens”.
Minden fogorvos tudja, hogy a röntgennel és klinikai vizsgálattal „gócnegatív” fog gyökerén még lehet granuloma, azaz lehet gennyes a fog. Ehhez góckutatást kell végezni.
Elméletben minden gyökérkezelt fog góc a szervezetben. A fogak, az állkapocs, a garat, az orrgarat és az orrmelléküregek, egyszóval a fej gócai nagy jelentőséggel bírnak a krónikus betegségek kialakulásában. A megfelelő fogászati kezeléssel tehát nem csak fogainkat, de egész szervezetünket gyógyíttatjuk.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!