Inkontinencia: műtét helyett étrend-kiegészítő

Forrás: Pharma Online
A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján fejlesztették ki azt az étrend-kiegészítőt, amely a világon egyedüliként támogatja a kismedencei torna minél hatékonyabb végzését, így segíthet az inkontinencia legyőzésében műtét vagy gyógyszeres kezelés nélkül.

Inkontinenciában szenvedő nőknek segíthet egy új étrend-kiegészítő

Több mint két évtized után ismét hosszú előadás formájában mutatkozhatott be magyarországi kutatócsoport a 48. Nemzetközi Urogynekológiai Kongresszuson Hágában.

A felkérést a Debreceni Egyetem Urogynekológiai Kutatócsoportja egy új étrend-kiegészítő fejlesztésével érdemelte ki, melyet a Fempharma Kft-vel közösen hoztak létre.

Hatvanhét ország küldöttei előtt előadást tartani azt is jelenti, hogy a Debreceni Egyetemen született innováció képes nemzetközi érdeklődést kiváltani, az ebből fakadó szakmai kapcsolatok pedig új utakat nyithatnak meg a további sikeres kutatások számára – hangsúlyozta a kongresszusi előadást tartó és a Debreceni Egyetem részéről a projektet irányító Kozma Bence adjunktus, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Urogynekologiai profiljának vezetője.

Kozma Bence elmondta, hogy az inkontinencia nagyon gyakori probléma, jelenleg Magyarországon egy-másfél millió nőt érint.

Felmérések igazolják, hogy a 18-24 év közötti nők fele már tapasztalt akaratlan vizeletvesztést. A menopauza után pedig jelentősen nő a panaszok száma. A Debreceni Egyetem szakemberei által kifejlesztett készítmény segíthet az inkontinencia, a vizelet-visszatartás zavarainak műtét nélküli kezelésében.

Egyedi összetevőinek köszönhetően jelenleg nem ismert más olyan készítmény, amely a terheléses inkontinencia kezelésében a kismedencei tornát ilyen nagymértékben segítené. Az étrend-kiegészítő kereskedelmi forgalomban egyelőre még nem elérhető.

A nemzetközi szakmai közeg figyelmét az a megközelítés keltette fel, hogy bár minden nagyobb nemzetközi szakmai társaság az elsőként választandó kezelések közé sorolja a kismedencei tornát az inkontinencia csaknem összes típusában, mégis szinte alig akad olyan módszer, amivel hatékonyan tudnánk a betegeket a kezelés ezen fázisában támogatni.

A szakirodalom alapján a kismedencei tornát rövidebb távon a betegek harmada a sikertelenség érzete miatt abbahagyja, ez az arány pedig hosszabb távon megközelíti a nyolcvan százalékot.

Az étrend-kiegészítő célja, hogy a betegek hamarabb érhessenek el eredményt a tornával, így a sikeresebbnek érzett kezelés további önbizalmat és erőt adjon a gyógyulás folyamatához – ismertette Kozma Bence.

A konzervatív kezelések – mint például a kismedencei torna – sikere az inkontinencia terápiájában azért is kiemelten fontos, mert ezek sikertelensége esetén gyakran már csak költséges vagy invazív (műtétes) kezeléseket tudnak alkalmazni.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!