Programajánló júliusra

Szabadtéri előadások, tánc, az ország legjobb éttermei, Balaton-átúszás és Györffy Miklós regénye júliusi programajánlónk kínálátaban.

Jubilál a Balaton-átúszás

2022. július 23-án immár 40. alkalommal rendezik meg a sporteseményt. A Révfülöp-Balatonboglár közötti 5,6 km-es távon kívül jelentkezhetünk a 2,8 km-es féltávra, de tavaly óta már SUP-pal is átevezhetjük a tavat. Annak is érdemes neveznie, aki nem profi, de jól tud úszni, ám azért érdemes felkészítő edzéseket. A megfelelő egészségi állapotról igazolást szükséges vinni, de alkalmassági vizsgálat helyben is kérhető.

Egy szinttel a Balaton felett

A Balaton legjobb kilátása és az ország legjobb éttermei egy helyen – igényes és barátságos környezetben várják a látogatókat a Szigligeti Várudvarban. A streetfood standok és az ételkülönlegességek mellett koncertek, mozi, kiállítások, kamarazene és színházi előadások közül válogathatunk egész nyáron. Fellépők a teljesség igénye nélkül: Zorán, Csányi Sándor, Szekeres Adrienn, Kamarás Iván, Stohl András, Dobó Kata, Schmied Zoltán, Thuróczy Szabolcs, Hernádi Judit és Kern András, valamint a Centrál Színház művészei.


Megjelent Györffy Miklós regénye

Már elérhető Györffy Miklós Egy emigráns vallomásai című kötete. A kibontakozó történetek kétféle emigrációról mesélnek: Sándor belső emigrációban él a Kádár-rendszerben és őrzi a kulturális és morális értékeket, amelyeket örökül kapott. Öccse, János a hetvenes évek elején „disszidál”, de harminc évvel később számot kell vetnie a múlttal. A szerző monumentális munkájában nem fél főhősének gyengeségeit és nárcizmusát is hitelesen megírni, így a regény saját műfajának is súlyos kérdést szegez: magától értetődően együtt jár-e a vallomással a beismerés?

Szabad a tánc a Millenárison
2022 nyarán ismét teraszt nyit a táncművészet: a Nemzeti Táncszínház könnyed, látványos szabadtéri előadásokkal várja a tánckedvelő közönséget július 14 -24. között a Millenárison. A TáncPark idei szlogenje: Szabad a Tér, Szabad a Tánc. A Kulcsár Noémi Társulat bemutatója a magyar tengert idézi meg, a Feledi Projectaz Oláh Dezső VibratoneQuartettel kiegészülve lép fel, de ott lesz mindhárom hivatalos magyar néptáncegyüttes és a kortárs táncelőadások szerelmesei is számos program közül válogathatnak.

 

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!