Változik az állatgyógyászati készítmények forgalmazása

Forrás: OGYÉI
Január 28-tól csak azok a kiskereskedők, illetve gyógyszertárak forgalmazhatnak – internetes webshopon keresztül – vény nélküli állatgyógyászati készítményeket, amelyek bejelentették ezt a tevékenységüket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak.

Az érintetteknek weboldalukon szerepeltetniük kell a legális kereskedelmi forgalmazás szimbólumának számító új, európai uniós logót.

Vény nélkül csak azok az állatgyógyászati készítmények adhatók ki, amelyek nem tartalmaznak antibiotikumot, pszichotróp vagy eutanáziához használt anyagot, használatuk nem követel különleges tudást vagy készséget, és még helytelen alkalmazásuk esetén sem jelentenek veszélyt, sem a kezelt állatra, sem más állatokra, sem a készítményt alkalmazó személyre, sem a környezetre.

A vény nélkül kiadható állatgyógyászati készítmények jellemzően kutyáknak és macskáknak szánt, külső élősködők elleni készítmények.

Vényköteles állatgyógyászati készítmények távértékesítése nem megengedett. Az állatgyógyászati termékek legális forgalmazóinak listája itt érhető el.

Olvasna még a témában?

Szimpatika akció

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!