Változik az állatgyógyászati készítmények forgalmazása

Forrás: OGYÉI
Január 28-tól csak azok a kiskereskedők, illetve gyógyszertárak forgalmazhatnak – internetes webshopon keresztül – vény nélküli állatgyógyászati készítményeket, amelyek bejelentették ezt a tevékenységüket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak.

Az érintetteknek weboldalukon szerepeltetniük kell a legális kereskedelmi forgalmazás szimbólumának számító új, európai uniós logót.

Vény nélkül csak azok az állatgyógyászati készítmények adhatók ki, amelyek nem tartalmaznak antibiotikumot, pszichotróp vagy eutanáziához használt anyagot, használatuk nem követel különleges tudást vagy készséget, és még helytelen alkalmazásuk esetén sem jelentenek veszélyt, sem a kezelt állatra, sem más állatokra, sem a készítményt alkalmazó személyre, sem a környezetre.

A vény nélkül kiadható állatgyógyászati készítmények jellemzően kutyáknak és macskáknak szánt, külső élősködők elleni készítmények.

Vényköteles állatgyógyászati készítmények távértékesítése nem megengedett. Az állatgyógyászati termékek legális forgalmazóinak listája itt érhető el.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!