Csonthéjba zárt egészség
Emellett vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag: B1-, B2-, B6-, C-, és E-vitamint is tartalmaz, sőt kalcium, kálium, magnézium, vas, réz, cink, kálium és mangán is bőségesen megtalálható benne. A dió rendszeres fogyasztásával csökkenthető a szívbetegségek kockázata, ennek érdekében elegendő naponta mindössze 30 gramm dióbelet fogyasztani, valamint a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint is csökkenthető a segítségével. Kiváló hatással van az agyi erekre és segíti a memória működését.
Mivel sok magnéziumot tartalmaz, segítségével a hétköznapokban a stressz ellen is sokat tehetünk. Jótékony hatása azonban nem csak a belsőnkön mutatkozik meg: fogyasztásával a bőr és a haj is egészségesebbé válik. Immunerősítésre, fizikai terhelhetőség növelésére is kitűnő választás. Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően pedig a hosszú távú egészségmegőrzés érdekében is remek választás.
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!