Halálos csók

2010. 11. 16.
Szerző: S.T.
Az Amerikai Immunológiai és Allergológiai Intézet kutatói kimutatták, hogy akár egyetlen ártalmatlannak hitt szerelmes csók is halálos lehet.
Persze nem maga a csók gyilkol, hanem azok az ételek amiket előtte fogyasztottunk. Ugyanis ezek allergén sejtjei megtapadnak a nyálban és életképesek maradnak akár egy teljes napig is, és akár halált is okozhatnak az arra allergiás embereknél.

Így ha mogyoróevés után megcsókolja a párját, aki történetesen allergiás rá, ő is úgy érezheti, mintha fogyasztott volna a tiltott ételből.

A legtöbben úgy gondolják, hogy ez nem fordulhat elő, hiszen a rendszeres fogmosással biztosítják a szájuk higiénéjét. Ám ez nem ilyen egyszerű, ugyanis ezeket a mikroszkopikus kis allergéneket nem lehet egy egyszerű fogmosással eltávolítani a szájból.

Ezért szükséges, hogy tudjunk a párunk lehetséges allergiáiról, és alkalmazkodjunk hozzá, mivel az eredmény akár anafilaxiás sokk is lehet.

A leggyakoribb allergének a tej, mogyoró, szójabab, tojás, búza, hal és kagyló. A mogyorófélék okozzák az allergiás reakciók 25 százalékát. Ennek tünetei a kiütés, ajak és torokduzzanat, viszketés és a nehéz légzés.

Az extrém érzékenységben szenvedőknél még akár egy puszi is kiválthatja ezeket a szimptómákat. Néha a tünetek csak órákkal a csók után jelentkeznek, ezért fontos, hogy tájékoztassuk a partnerünket arról, hogy mit fogyasztottunk az elmúl 16-24 órában. Ez elég lelombozónak hangozhat, ám partnerünk biztonsága igazán megér egy kis kellemetlenséget.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!