A Balaton gyógyító növényei

Szerző: Ribb Péter
A Balaton bővelkedik a gyógynövényekben, amelyek szinte minden egészségügyi probléma kapcsán jótékony hatást gyakorolhatnak a szervezetre. A zánkai Gyógynövény-völgy a kirándulók számára is élményt jelent, hiszen gyönyörű környezetben ismerkedhetnek meg a leghasznosabb gyógynövényekkel.

A gyógynövények manapság is remekül használhatóak bizonyos betegségek megelőzésére, de akár kiegészítő terápiaként is. A gyógyítás ezen formája, a fitoterápia, ami az ógörög phyto, vagyis növény szóból ered, egyidős az emberiséggel. A modern, nyugati orvoslás alapjait is a botanika határozta meg, hiszen a hatóanyagok nagy része még ma is növényi alapú – annak ellenére, hogy rengeteg növény gyógyítási mechanizmusa a mai napig ismeretlen.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!