Legnépszerűbb termékek
Nincs találat
Legnépszerűbb cikkek
Nincs találat

Bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett ki egy budapesti cég

Létrehozva: 9/3/2014 1 perc Táplálkozásfehérjeszénhidrátesszenciális zsírsavakÖsszes cikk
Természetes, bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett ki összesen 146 millió forintos beruházással a budapesti Capriovus Kft., amely a kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez több mint 94 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán – közölte a tojásfeldolgozással, tojástermékek gyártásával foglalkozó társaság.

A 2012 novemberében indult kutatás eredményeképpen a Capriovus Kft. kifejlesztette a természetes eredetű antioxidánsokkal és omega-3 zsírsavakkal dúsított száraztészta prototípusát.

A Trikolór tészta hozzájárulhat a fogyasztók egészségvédelméhez, általános egészségi állapotának javításához – írták. A K+F projekt a Capriovus Kft. szigetcsépi telepén valósult meg a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karával együttműködésben. A projekt elsődleges célja a tojótyúkokat érő hőstresszhatások mérséklése, valamint a tojás mint alapanyag minőségének javítása, a másodlagos cél a tészta természetes antioxidánsokkal és omega-3 zsírsavakkal történő dúsítása volt.

Forrás: MTI

Természetes, bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett ki összesen 146 millió forintos beruházással a budapesti Capriovus Kft.