Heim Pál kapta idén a Heim Pál-emlékérmet

2014. 06. 19.
Szerző: Szimpatika
Dédnagyapja örökségét viszi tovább Heim Pál. A nevét viselő alapítvány stratégiai igazgatója immár másfél évtizede dolgozik azon, hogy élmény- és emberközpontú legyen a magyar gyermekegészségügy. Ennek a következetes és kitartó munkának elismeréseként adományozta neki a Heim Pál-emlékérmet a Magyar Gyermekorvosok Társasága.

Heim Pál a magyar gyermekegészségügy és a gyermekgyógyászati intézmények fejlesztésének elismeréseként kapta a díjat. Immár másfél évtizede egy új, jövőbe mutató szemléletű, progresszív megközelítésű, élmény- és emberközpontú gyermek- és családegészségügyi intézményi modell bevezetésén dolgozik, a Mesekórház program keretében.

Heim Pál az elismerés kapcsán elmondta:

„A Dédnagyapám nevét viselő Díj számomra ösztönző, további hitet és kitartást biztosító Erő. Azt jelzi, hogy a hazai gyermekgyógyászat nem csupán odafigyel a munkánkra, hanem támogatja elképzeléseinket és kiáll a változások szükségszerűsége mellett. Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a gyermekgyógyászat a jövőben újra a hazai egészségügy csúcsát képviselje, és e terület, akárcsak 100-150 évvel ezelőtt, a dédnagyapám idejében, újra világhírű lehessen. Ehhez méltó körülményeket, megfelelő infrastrukturális hátteret kell biztosítani, és olyan innovatív technológiákat, amelyek az Embert szolgálják. Hiszem, hogy minden itt van az országban, csak a kiválóságnak teret kell adni.”

A Magyar Gyermekorvosok Társasága az emlékéremmel azoknak a tevékenységét kívánja elismerni, akik a gyermekek egészségügyi helyzetéért tartósan és kiemelkedően tudtak tenni. Az emlékérmet 2000-ben alapították és kétévente adományozzák.

A Heim Pál Alapítványról

A Heim Pál Alapítványt a gyermekgyógyászat innovatív megoldásainak fejlesztésére és támogatására hoztuk létre. Mesekórház programunkon keresztül egy családközpontú intézményi koncepció és modell bevezetésén dolgozunk, amelynek elsődleges célja, hogy az egészséget és a gyógyulási folyamatokat az ember lélektani motivációin keresztül, élmények közvetítésével biztosítsa.

Emellett a Heim Pál Alapítvány elkötelezetten támogat minden olyan kezdeményezést, amely könnyebbé, élhetőbbé és tervezhetőbbé teszi a közösségek életét. Ezért támogatjuk a magyar vállalkozásokat és magánszemélyeket egészségügyi innovációs ötleteik megvalósításában. Hisszük, hogy az innováció a tudomány, a technológia és az egészség alapja.

 

Forrás: https://www.heimpal.hu és www.mesekorhaz.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!