A vágy mindennap másmilyen

Szerző: Szimpatika
Gyakori, hogy egy nőnek egyáltalán nincs kedve az ágyba bújni a férjével vagy régi szeretőjével, ám, ha elolvas egy erotikus tartalmú könyvet, azonnal izgalomba jön. Ilyen helyzetekben fontos, állítják a szexológusok, hogy a nők partnerük helyett a vágyra koncentráljanak. Ezt a szokatlan, és sokak számára elfogadhatatlan megoldást ajánlja két francia szexológus, azokban az esetekben, ha a partnerek, bár nagyon szeretik, becsülik és sokra tartják egymást, de vágyuk a másik iránt már nem a régi. Megállapításaik legalábbis szokatlanok. Bár lehet, hogy hasznosak...

Lássuk, mit tanácsolnak még a franciák!

A jó szerető egoista. Nem szerencsés, ha az ágyban mindkét fél csak  a másik gyönyörével foglalkozik. Egy kis vad egoizmus jót tesz a kapcsolatnak.

Át kell lépni a megszokott határokat. Az életben minden ismétlődő tevékenység unalmassá válik. A mindig egyforma szexhelyzetekre ugyanez a vonatkozik. A fantázia, a határok átlépése, vagyis a változatosság gyönyörködtet.

Nem szabad megjátszani az orgazmust. A partnereknek bízniuk kell egymásban, hiszen a szex intimitás nélkül elképzelhetetlen. Az intimitás közelséget, kitárulkozást feltételez, a hazugság viszont megöli ezt.

Nem minden orgazmus egyforma. Ezt nem is szabad kívánni. Egy tökéletes előjáték után se mindig tökéletes a beteljesülés. A vágy és a kéj mindennap másmilyen.

A bemelegítés hasznos. Igen, a szexre nap közben is gondolni kell. El lehet képzelni a partnert és az együttlétet, ez fokozza a vágyat, és az igazi egyesülés gyönyörét előkészíti. A szex nem egyenlősdi. Sokan úgy gondolják, hogy ha én simogattalak tíz percig, neked is ezt kell tenned velem. Ha ez nem spontán jön, semmit sem ér. Az ágyban minden csak akkor jó, ha nem kötelességszerűen történik.

Nincs két egyforma ember. És nincs két egyforma nap sem. A vágy változik, csitítható, fokozható, de nem egyforma. Megértés nélkül nincs kiegyensúlyozott párkapcsolat. S ez az ágybéli dolgokra is igaz.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!